Παρασκευή 28 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Δροσερή κρέμα λεμονιού

  18/08/2021 07:19
Δροσερή κρέμα λεμονιού

Δροσερή κρέμα λεμονιού

  18/08/2021 07:19

Aυτή η κρέμα είναι μια οικογενειακή συνταγή ανάλαφρη δροσερή επιλογή για τις ζεστές μέρες. Μία συνταγή της Μαρίνας Παντελίδου.

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. γάλα εβαπορέ (1 κονσέρβα)
  • 50 γρ. φλούδα λεμονιού
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 2 φακελάκια τζέλλυ λεμονιού (150 γρ. )
  • 600 γρ. νερό
  • 90 γρ. χαλεπιανά ανάλατα
  • 225 γρ. μπισκότα Marie
  • 100 γρ. βούτυρο ανάλατο σε κομμάτια
  • 250 γρ. φρέσκα κρέμα
  • 100 γρ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • 1 λεπτή φέτα λεμονιού για γαρνίρισμα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • τετράγωνο πυρέξ
  • 28 εκ. μεταλλικό δοχείο
  • ταψί
  • κουτάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στην κατάψυξη 400 γρ. γάλα εβαπορέ σε κονσέρβα για τουλάχιστον 2 ώρες.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 50 γρ. φλούδα λεμονιού , 30 γρ. ζάχαρη και αλέστε για 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Αδειάστε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3

Ρίξτε στον κάδο 2 τζέλλυ λεμονιού (150 γρ.) μαζί με 600 γρ. νερό και ρυθμίστε 6 λεπτά/ 80°C/ταχύτητα 2. Αδειάζετε σε ένα μπολ κατα προτίμηση μεταλλικό και αφήστε να κρυώσει. Αφού περάσουν 30-40 λεπτά μεταφέρετε στο ψυγείο. Πλύνετε και στεγνώστε τον κάδο.

Βήμα 4

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190°C. Βάλτε στον κάδο 90 γρ. χαλεπιανά ανάλατα και αλέστε 8 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Αδειάστε σε ένα δοχείο αφαιρώντας 2 κουταλιές σε ξεχωριστό δοχείο για το γαρνίρισμα.

Βήμα 5

Βάλτε στον κάδο 225 γρ. μπισκότα Marie, αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 6. Αφαιρέστε 2 κουταλιές σε ένα δοχείο για το γαρνίρισμα και τα υπόλοιπα τα αδειάζετε στο δοχείο με τα χαλεπιανά.

Βήμα 6

Βάλτε στον κάδο 100 γρ. βούτυρο ανάλατο σε κομμάτια και ρυθμίστε 3 λεπτά/60°C/ταχύτητα 2.

Βήμα 7

Προσθέστε τα αλεσμένα χαλεπιανά, τα μπισκότα, 10 γρ. αλεσμένη φλούδα λεμονιού μαζί με τη ζάχαρη και αναμίξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.

Βήμα 8

Αδειάστε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήστε στο φούρνο στους 190°C για 10-12 λεπτά. Στα 5 λεπτά ανακατέψτε το μείγμα. Αφήστε να κρυώσει για 15 λεπτά και ρίξτε το μείγμα σε τετράγωνο πυρέξ 28 εκ. Πιέστε ελαφρά με τη πίσω μεριά ενός κουταλιού και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 9

Πλένετε τον κάδο. Αφού περάσουν οι δύο ώρες, βάλτε 400 γρ. παγωμένο γάλα εβαπορέ στον κάδο και ρυθμίστε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8.

Βήμα 10

Προσθέστε το τζέλυ από το ψυγείο και ρυθμίστε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8.

Βήμα 11

Προσθέστε 250 γρ. φρέσκα κρέμα, 100 γρ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, την υπόλοιπη φλούδα λεμονιού με τη ζάχαρη και ρυθμίστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 12

Αδειάστε το μείγμα της κρέμας λεμονιού προσεκτικά πάνω στη βάση μπισκότου, χαλεπιανού στο τετράγωνο πυρέξ. Μεταφέρετε στο ψυγείο για τουλάχιστο 3 ώρες. Αφού σταθεροποιηθεί γαρνίρετε με το μπισκότο και τα αλεσμένα χαλεπιανά περιμετρικά στο πυρέξ. Στο κέντρο βάζετε τη λεπτή φλούδα λεμονιού κομμένη στη μέση. Σερβίρετε.

Συμβουλές

Η επιτυχία της συνταγής εξαρτάται από το παγωμένο γάλα, το κρύο τζέλλυ και το άρωμα λεμονιού

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας