Παρασκευή 28 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Φαρφάλε με φρέσκο τόνο

  18/08/2021 06:40
Φαρφάλε με φρέσκο τόνο

Φαρφάλε με φρέσκο τόνο

  18/08/2021 06:40

Μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή της Μαρίας Χατζηγεωργίου.

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. παρμεζάνα
  • 100 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα 4
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 30 γρ. ελαιόλαδο + 1 κ.σ. για τον τόνο
  • ½ κ.γλ. αλάτι και λίγο επιπλέον
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 400 γρ. φρέσκο τόνο, κομμένο σε κομμάτια 2 εκ.
  • 70 γρ. βότκα
  • 1 πρέζα νιφάδες τσίλι (μπούκοβο) και λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 650 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. σπιτικό ζωμό λαχανικών ή κύβο
  • 400 γρ. φαρφάλε (φιογκάκια)
  • 3 κ.σ. κουτρούβι στραγγισμένο
  • 15 ντοματίνια, κομμένα στα 4
  • 1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο και λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 50 γρ. νερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 100 γρ. παρμεζάνα κομμένη σε κομμάτια και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Αδειάστε σε μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 100 γρ. κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο, 30 γρ. ελαιόλαδο και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7.

Βήμα 3

Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα, προσθέστε μια πρέζα αλάτι και σοτάρετε 5 λεπτά/ 120°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 4

Εν τω μεταξύ κόψτε τον τόνο σε κομμάτια 2 εκ. αλατοπιπερώστε τα, προσθέστε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατέψτε και τοποθετήστε τα στον βαθύ δίσκο Varoma αφήνοντας μερικές τρύπες ανοικτές για να κυκλοφορεί ο ατμός.

Βήμα 5

Προσθέστε στον κάδο 70 γρ. βότκα, την πρέζα από νιφάδες τσιλι και ρυθμίστε 3 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1.

Βήμα 6

Προσθέστε 250 γρ. κρέμα γάλακτος, 650 γρ. νερό, ½ κ.γ αλάτι, 1 κουταλιά σπιτικό ζωμό και βράστε για 10 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1

Βήμα 7

Προσθέστε τα 400 γρ. φαρφάλε στον κάδο, κλείστε με το καπάκι και τοποθετήστε το Varoma στη θέση του. Ρυθμίστε 12 λεπτά/100°C/ αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.

Βήμα 8

Σε μεγάλο μπολ σερβιρίσματος προσθέστε 3 κ.σ. κουτρούβι στραγγισμένο, τα 15 κομμένα ντοματίνια και τον ψιλοκομμένο βασιλικό. Προσθέστε στο μπολ σερβιρίσματος τον ψημένο τόνο.

Βήμα 9

Προσθέστε τα 50 γρ. νερό στον κάδο και ανακατέψτε ελαφρά. Μεταφέρετε τα φαρφάλε στο μπολ, προσθέστε τα 70 γρ. παρμεζάνα και ανακατέψτε ελαφρά.

Βήμα 10

Σερβίρετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα, νιφάδες τσίλι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας