Δευτέρα 17 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Φλαουνόπιτα κυπριακή

  18/08/2021 06:55
Φλαουνόπιτα κυπριακή

Φλαουνόπιτα κυπριακή

  18/08/2021 06:55

Μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή

ΥΛΙΚΑ
  • λίγο βούτυρο, για βουτύρωμα
  • 6 κόκκους μαστίχα
  • 6 κόκκους μαχλέπι
  • 100 γρ. ζάχαρη + 2 κ.γλ ζάχαρη
  • 230 γρ. χαλούμι, σε κομμάτια
  • 115 γρ. ηλιανθέλαιο
  • 6 αυγά 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 400 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 3 κ.γλ, μπέικιν πάουτερ
  • 100 γρ. σταφιδάκια
  • 3-4 κλωνάρια δυόσμο, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γλ. ξηρό δυόσμο
  • 2 κ.σ ασπρισμένο σουσάμι

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ 26 ΕΚ.
  • ΣΧΑΡΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση, διαμέτρου 26 εκ. και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 6 κόκκους μαστίχα, 6 κόκκους μέχλεπι, 2 κ.γλ. ζάχαρη και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3

Βάλτε στον κάδο 230 γρ. χαλλούμι σε κομμάτια και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.

Βήμα 4

Προσθέστε 115 γρ. ηλιανθέλαιο, 6 αυγά, 250 γρ. γιαούρτι, 100 γρ. ζάχαρη και αναμείξτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 5

Προσθέστε 400 γρ. αλεύρι, 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ, το μείγμα αλεσμένης μαστίχας/μέχλεπι που έχετε αφήσει στην άκρη και αναμείξτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 6

Προσθέστε 100 γρ. σταφιδάκια, τα φύλλα από 3-4 κλωνάρια δυόσμο, 1 κουταλάκι ξηρό δυόσμο και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4 με την βοήθεια της σπάτουλας.

Βήμα 7

Μεταφέρετε στη φόρμα που έχετε ετοιμάσει, ραντίστε με 2 κουταλιές ασπρισμένο σουσάμι και ψήστε για 40-45 λεπτά (180°C). Αφήστε στη φόρμα για 10 λεπτά πριν ξεφορμάρετε και μεταφέρετε σε σχάρα να κρυώσει καλά για να σερβίρετε.

Παραλλαγές

ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑΟΥΡΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΓΑΛΑ

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

* Η πιο πάνω συνταγή είναι από την Έμιλη Κανάρη

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας