Ρύζι με χρυσόμηλα και αμύγδαλα

Μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 150 γρ. παστά χρυσόμηλα, σε λωρίδες
  • 300 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα 4
  • 1000 γρ. νερό
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γλ. αλεσμένο κύμινο
  • 2 κ.γλ. αποξηραμμένο κόλιανδρο
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • 1/3 κ.γλ. μαύρο πιπέρι
  • 100 γρ. αμύγδαλα φιλέ, καβουρδισμένα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο, για γαρνίρισμα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

μπολ

βαθουλή πιατέλα σερβιρίσματο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε ένα μπολ στο καπάκι του κάδου, ζυγίστε μέσα 100 γρ. χυμό πορτοκαλιού, 150 γρ. παστά χρυσόμηλα και αφήστε στην άκρη να  μουλιάσουν.

Βήμα 2

Βάλτε το καλαθάκι στο καπάκι του κάδου, ζυγίστε μέσα 300 γρ. ρύζι μπασμάτι και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3

Βάλτε στον κάδο 150 γρ. κρεμμύδι και κόψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Προσθέστε στο καλαθάκι με το ρύζι και αφήστε  στην άκρη.

Βήμα 4

Βάλτε στον κάδο 1000 γρ. νερό, τοποθετήστε το καλαθάκι με το ρύζι και κρεμμύδι στη θέση του και μαγειρέψτε 20 λεπτά/100°C/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε σε μια πιατέλα και αφήστε στην άκρη. Αδειάστε τον κάδο.

Βήμα 5

Βάλτε στον κάδο 50 γρ. ελαιόλαδο, 1/2 κουταλάκι κύμινο, 2 κουταλάκια κόλιανδρο, 1/2 κουταλάκι αλάτι, 1/3 κουταλάκι πιπέρι, αναμείξτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4 και περιχύστε πάνω από το ρύζι.

Βήμα 6

Προσθέστε τα μουλιασμένα χρυσόμηλα στο χυμό πορτοκαλιού, ανακατέψτε ελαφρά, καλύψτε και αφήστε στην άκρη να κρυώσει και να απορροφηθούν τα υγρά. Γαρνίρετε με 100 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα φιλέ, 1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρετε.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι