Χορτοφαγικοί κεφτέδες με φακές και κολοκύθια

Μία εύκολη και νόστιμη συνταγή.

 

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. κολοκυθάκι, σε κομμάτια
  • 150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στη μέση
  • 30 γρ. μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
  • 250 γρ. φακές κόκκινες, μουλιασμένες σε
  • νερό από το βράδυ και στραγγισμένες
  • 2 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. πιπέρι
  • 1/2 κ.γλ. κουρκουμά (turmeric), (προαιρετικά)
  • 50 γρ. καπήρα (αλεσμένη φρυγανιά)

Ταχίνι

  • 150 γρ. ταχίνι, αχτύπητο
  • 75 γρ. νερό
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. ξύδι
  • 50 γρ. χυμό λεμονιού
  • Αραβικές πίτες για σερβίρισμ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κεφτέδες

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 200 γρ. κολοκυθάκι σε κομμάτια, 150 γρ. κρεμμύδι κομμένο στη μέση, 30 γρ. μαϊντανό (μόνο τα φύλλα) και κόψτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε στο καλαθάκι και αφήστε να στραγγίσουν καλά για 15 λεπτά.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 250 γρ. στραγγισμένες φακές και αλέστε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.

Βήμα 3

Προσθέστε 2 κ.γλ. αλάτι, 1 κ.γλ. πιπέρι, 1/2 κ.γλ. κουρκουμά και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.

Βήμα 4

Προσθέστε 50 γρ. καπήρα, το στραγγισμένο κολοκυθάκι, κρεμμύδι και μαϊντανό, αφού τα στραγγίσετε επιπλέον με μια χαρτοπετσέτα

και αναμείξτε 40 δευτερόλεπτα/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 3. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 5

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C , καλύψτε ένα ταψί φούρνου

με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 6

Πάρτε 1 καλά γεμάτη κουταλιά (περίπου 40 γρ.) από το μείγμα, σχηματίστε με τα χέρια ένα κεφτεδάκι και πιέστε ελαφρά με την

παλάμη. Μεταφέρετε στο ταψί με το αντικολλητικό χαρτί που έχετε ετοιμάσει. Επαναλάβετε τη διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (180°C) για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 7

Μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και διατηρήστε ζεστά μέχρι να σερβίρετε.

Ταχίνι

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 150 γρ. ταχίνι, 75 γρ. νερό, 1 κ.γλ. αλάτι, 1 κ.γλ. ξίδι, 50 γρ. χυμό λεμονιού και αναμείξτε 2 λεπτά/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και σερβίρετε μαζί με τους κεφτέδες και τις πίτες

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι