Σολομός με σάλτσα σόγιας, μέλι και ρύζι

Μία εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή.

ΥΛΙΚΑ

  • 8 φιλέτα σολομού (125 γρ. το καθένα)
  • 60 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 πρέζα πάπρικα
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 50 γρ. μέλι
  • 1230 γρ. νερό
  • 20 γρ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. πάστα ζωμού λαχανικών, σπιτική ή 1 κύβο ζωμού λαχανικών
  • 300 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 3 κλωνάρια φρέσκο κόλιανδρο (μόνο τα φύλλα), ψιλοκκομένο

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

βαθουλή πιατέλα σερβιρίσματο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Αλείψτε 8 φιλέτα σολομού με 20 γρ. σάλτσα σόγιας και 20 γρ. ελαιόλαδο, ραντίστε με 1 πρέζα αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι και 1 πρέζα πάπρικα, τοποθετήστε στους δίσκους Varoma και αφήστε στην άκρη να μαριναριστούν.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 30 γρ. βούτυρο, 2 σκελίδες σκόρδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 3

Προσθέστε 50 γρ. μέλι, 30 γρ. νερό, τα υπόλοιπα 40 γρ. σάλτσα σόγιας, 20 γρ. χυμό λεμονιού και σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ ταχύτητα 1. Μεταφέρετε σε ένα πυρίμαχο μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 4

Βάλτε στον κάδο τα υπόλοιπα 1200 γρ. νερό, 1 κουταλιά σπιτική πάστα ζωμού λαχανικών, τοποθετήστε το καλαθάκι στη θέση του, ζυγίστε μέσα 300 γρ. ρύζι μπασμάτι, τοποθετήστε το Varoma στη θέση του, περιχύστε τα φιλέτα σολομού με τη σάλτσα που έχετε αφήσει στην άκρη και μαγειρέψτε στον ατμό 20 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1.

Βήμα 5

Μεταφέρετε σε βαθουλή πιατέλα σερβιρίσματος, γαρνίρετε με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρετε αμέσως.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι