Μπουκιές λουκάνικο με χαλλούμι

Μία νόστιμη συνταγή.

ΥΛΙΚΑ

  • 225 γρ. χαλλούμι, σε κομμάτια 6-8 εκ.
  • 450 γρ. λουκάνικο χωριάτικο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στη μέση
  • 240 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 75 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια
  • 1 /2 κ.γλ. αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 /2 κ.γλ. πιπέρι καγιέν
  • 1 1 /2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ταψί φούρνου
  • αντικολλητικό χαρτί
  • μπολ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Καλύψτε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 225 γρ. χαλλούμι σε κομμάτια και αλέστε 8 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3

Κόψτε 450 γρ. λουκάνικα στη μέση κατά μήκος και αφαιρέστε τη γέμιση με τη βοήθεια ενός κουταλιού. Βάλτε στον κάδο τη γέμιση και αλέστε 8 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε στο μπολ με το χαλλούμι και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 4

Βάλτε στον κάδο 100 γρ. κρεμμύδι κομμένο στη μέση και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε στο μπολ με το λουκάνικο και το χαλλούμι και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 5

Βάλτε στον κάδο 240 γρ. αλεύρι φαρίνα, 75 γρ. βούτυρο σε κομμάτια, 1 /2 κουταλάκι αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι, 1 /2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν, 1 1 /2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ και αναμείξτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 6

Προσθέστε τα αλεσμένα λουκάνικο/χαλλούμι/κρεμμύδι και αναμείξτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 2.5.

Βήμα 7

Πλάστε σε μπαλάκια (1 κουταλάκι καλά γεμάτο για κάθε μπαλάκι) και τοποθετήστε στο ταψί που έχετε ετοιμάσει. Ψήστε για 30 λεπτά (180°C). Σερβίρετε ζεστά

 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι