Ντομάτες με αυγά

Μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή

ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
  • 100-120 γρ. πράσινη πιπεριά, σε κομμάτια (προαιρετικό)
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 1000 γρ. σφιχτές ντομάτες, κομμένες στα τέσσερα
  • 100 γρ. χαλλούμι, σε μικρά κυβάκια
  • ½ εκ. (προαιρετικό)
  • 4 αυγά
  • 1 κ.γλ. αποξηραμμένη ρίγανη ή δυόσμο
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. πιπέρι

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • πιατέλα σερβιρίσματος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 150 γρ. κρεμμύδι κομμένο στα 4, 120 γρ. πράσινη πιπεριά σε κομμάτια, 40 γρ. ελαιόλαδο και κόψτε 2 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5 .

Βήμα 2

Στη συνέχεια, σοτάρετε 3 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1 χωρίς τη μεζούρα.

Βήμα 3

Προσθέστε 1000 γρ. ντομάτες κομμένες στα 4 και κόψτε 6 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 4

Στη συνέχεια, σοτάρετε 20 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1, με το καλαθάκι στη θέση της μεζούρας.

Βήμα 5

Προσθέστε 100 γρ. χαλλούμι σε κυβάκια 1 /2 εκ., 4 αυγά, 1 κουταλάκι ρίγανη, 1 κουταλάκι αλάτι, 1 1 /2 κουταλάκι πιπέρι και μαγειρέψτε 20 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1 με το καλαθάκι στη θέση της μεζούρας. Μεταφέρετε σε μια πιατέλα και σερβίρετε ζεστό ή κρύο.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι