Μάφιν λαχανικών

Μια γρήγορη και νόστιμη συνταγή

ΥΛΙΚΑ

  • λίγο λάδι για λάδωμα
  • 120 γρ. άπαχο τυρί edam, σε κομμάτια
  • 100 γρ. κολοκυθάκι, κομμένο στα τέσσερα
  • 100 γρ. καρότο, σε φέτες
  • 100 γρ. γλυκοπατάτα, κομμένη στα τέσσερα
  • 50 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στη μέση 30 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 3 αυγά
  • 200 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 1 ½ κουταλάκι μπέικιν πάουτερ
  • 2 πρέζες αποξηραμμένη ρίγανη
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι (προαιρετικό)

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • φόρμα για μάφιν

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170°C. Λαδώστε μια φόρμα για μάφιν και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 120 γρ. τυρί edam σε κομμάτια και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη

Βήμα 3

Βάλτε στον κάδο 100 γρ. κολοκυθάκι κομμένο στα 4, 100 γρ. καρότο σε φέτες, 100 γρ. γλυκοπατάτα κομμένη στα 4, 50 γρ. κρεμμύδι κομμένο στη μέση και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 4

Προσθέστε 30 γρ. νιφάδες βρώμης, 3 αυγά και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.

Βήμα 5

Προσθέστε 200 γρ. αλεύρι, 1 1 /2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ, το αλεσμένο τυρί που έχετε αφήσει στην άκρη, 2 πρέζες αποξηραμένη ρίγανη, 2 πρέζες αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι και αναμείξτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4, με τη βοήθεια της σπάτουλας. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ.

Βήμα 6

Μοιράστε τη ζύμη στη φόρμα για μάφιν που έχετε ετοιμάσει και ψήστε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο (170°C). Βήμα 7 Αφήστε 10 λεπτά στο ταψί και τοποθετήστε σε σχάρα να κρυώσουν καλά προτού σερβίρετε.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι