Καλοκαιρινό flat bread

Μια εύκολη , γρήγορη και νόστιμη συνταγή

ΥΛΙΚΑ

Ζύμη

  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 2 .γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 15 γρ. ελαιόλαδο

Γαρνίρισμα

  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 1.5 κ.γλ. αλάτι
  • 1.5 κ.γλ. αποξηραμμένη ρίγανη
  • 85 γρ. τυρί φέτα, σε κομμάτια
  • 5 εκ. 100 γρ. ντοματίνια ( 6-8 ντοματίνια) κομμένα στη μέση
  • 5-6 φύλλα φρέσκο δυόσμο

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ταψί φούρνου
  • αντικολλητικό χαρτί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζύμη

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 250 γρ. αλεύρι, 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ, 15 γρ. ελαιόλαδο και αναμείξτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 2

Στη συνέχεια, ζυμώστε 5 λεπτά/ταχύτητα στάχυ.

Βήμα 3

Προθερμάνενε το φούρνο στους 180°C. Καλύψτε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και με αλευρωμένα χέρια ανοίξτε τη ζύμη στο ταψί, σε ορθογώνιο σχήμα 20 x 30 εκ.

Γαρνίρισμα

Βήμα 1

Με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής αλείψτε 10 γρ. ελαιόλαδο σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.

Βήμα 2

Ραντίστε με 1.5 κουταλάκι αλάτι και 1.5 κουταλάκι ρίγανη. Τοποθετήστε 85 γρ. φέτα σε κύβους και προσθέστε 6-8 ντοματίνια κομμένα στη μέση, ώστε να καλύψετε όλη την επιφάνεια της ζύμης.

Βήμα 3

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (180°C) για 35 λεπτά. Βήμα 4 Γαρνίρετε με 5-6 φύλλα δυόσμου και σερβίρετε αμέσως.

Παραλλαγές

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα 85 γρ. φέτα με 85 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα σε μπαλίτσες και να προσθέσετε 10 γρ. βαλσάμικο για γαρνίρισμα. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ντοματίνια με 85 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες και να προσθέσετε 30 γρ. φρέσκο σπανάκι

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι