Σαλάτα με θαλασσινά

Μια εύκολη, νόστιμη και γρήγορη συνταγή.

ΥΛΙΚΑ

Σαλάτα

  • 150 γρ. καβουροπόδαρα, σε κομμάτια
  • 150 γρ. γαρίδες, προβρασμένες
  • 100 γρ. κόκκινη πιπεριά, σε ροδέλες
  • 100 γρ. πράσινη πιπεριά, σε ροδέλες
  • 3 φέτες κρεμμύδι
  • 2 αυγά σφιχτά, κομμένα στα 2
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. ξίδι
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • λίγα ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανό

Σάλτσα βινεγκρέτ

  • 1 κ.γλ. γαλλική μουστάρδα
  • 1 κ.γλ. αγγλική μουστάρδα
  • 1 κ.γλ. μουστάρδα Dijon (προαιρετικά)
  • 1 κ.γλ. μέλι
  • 50 γρ. λευκό ξίδι
  • τα φύλλα από 1 κλωνάρι δεντρολίβανο1
  • 1 /2 κ.γλ. αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • σαλατιέρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σαλάτα

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 150 γρ. καβουροπόδαρα σε κομμάτια, 150 γρ. γαρίδες ψημένες και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε σε μια σαλατιέρα και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 100 γρ. κόκκινη πιπεριά σε ροδέλες, 100 γρ. πράσινη πιπεριά σε ροδέλες, 3 φέτες κρεμμύδι, 2 αυγά σφιχτά κομμένα στα 2, 20 γρ. ελαιόλαδο, 20 γρ. ξίδι, 1 κουταλάκι αλάτι και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε στη σαλατιέρα με τα θαλασσινά.

Σάλτσα βινεγκρέτ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 1 κουταλάκι γαλλική μουστάρδα, 1 κουταλάκι αγγλική μουστάρδα, 1 κουταλάκι μουστάρδα Dijon, 1 κουταλάκι μέλι, 50 γρ. λευκό ξίδι, τα φύλλα από 1 κλωνάρι δεντρολίβανο, 1 /2 κουταλάκι αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι και αναμείξτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.

Βήμα 2

Προσθέστε 50 γρ. ελαιόλαδο και χτυπήστε 1 λεπτό/ταχύτητα 4 να ομογενοποιηθεί. Περιχύστε πάνω από τη σαλάτα και αναμείξτε ελαφρά.

Βήμα 3

Πασπαλίστε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές

 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι