Yγιεινές καλοκαιρινές μπάρες

Μια εύκολη, νόστιμη και γρήγορη συνταγή.

ΥΛΙΚΑ

100 γρ. λάδι καρύδας και λίγο ακόμα για λάδωμα

140 γρ. αμύγδαλα ωμά

200 γρ. φοινίκια, χωρίς κουκούτσια

380 γρ. φιστίκια κάσιους, ωμά, μουλιασμένα σε κρύο νερό από το βράδυ και στραγγισμένα

30 γρ. χυμό λεμόνι

2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου

1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

150 γρ. ανάμεικτα φρούτα του δάσους, κατεψυγμένα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

φόρμες σιλικόνης με κυψέλες 8 x 2.5 εκ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Λαδώστε με λίγο λάδι καρύδας τις φόρμες σιλικόνης με ορθογώνιες κυψέλες (8 x 2,5 εκ.) και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 20 γρ. λάδι καρύδας, 140 γρ. αμύγδαλα ωμά, 140 γρ. φοινίκια χωρίς κουκούτσια και κόψτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Απλώστε το μείγμα στις φόρμες με την βοήθεια ενός μικρού κουταλιού και καταψύξτε μέχρι να χρειαστεί.

Βήμα 3

Βάλτε στον κάδο 380 γρ. στραγγισμένα φιστίκια κάσιους και αλέστε 2 λεπτά/ταχύτητα 6 ώστε να έχετε μια λεία πάστα.

Βήμα 4

Προσθέστε 30 γρ. χυμό λεμόνι, 2 κουταλιές μέλι, 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας, ρυθμίστε στην ταχύτητα 3 και ενώ τα μαχαίρια δουλεύουν, ρίξτε τα υπόλοιπα 80 γρ. λάδι καρύδας στο καπάκι γύρω από τη μεζούρα ώστε να στάζει λίγο-λίγο μέσα στον κάδο για να δέσει η κρέμα.

Βήμα 5

Μεταφέρετε το μισό μείγμα κρέμας στις φόρμες με τη βάση από αμύγδαλα και βάλτε πίσω στην κατάψυξη για 30 λεπτά.

Μεταφέρετε την υπόλοιπη κρέμα σε μπολ και διατηρήστε στο ψυγείο μέχρι να χρειαστεί.

Βήμα 6

Βάλτε στον κάδο την υπόλοιπη μισή κρέμα από το ψυγείο, τα υπόλοιπα 60 γρ. φοινίκια χωρίς κουκούτσια, 100 γρ. ανάμεικτα φρούτα του δάσους και πολτοποιήστε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.

Βήμα 7

Μεταφέρετε στις φόρμες, απλώστε ομοιόμορφα και γαρνίρετε με τα υπόλοιπα 50 γρ. ανάμεικτα φρούτα του δάσους. Καταψύξτε για τουλάχιστον 1 ώρα.

Βήμα 8

Βγάλτε από την κατάψυξη για περίπου 10 λεπτά προτού σερβίρετε.

Συμβουλές

Οι μπάρες μπορούν να διατηρηθούν στην κατάψυξη μέχρι 2 μήνες.

Αν έχετε φόρμες σιλικόνης με διαφορετικές διαστάσεις απλά κατανομήστε τα υλικά ανάλογα. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε μια τετράγωνη φόρμα για κέικ ή τετράγωνο σκεύος 20 εκ. και κόψτε σε μπάρες προτού σερβίρετε.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές

 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι