Η Γαλάτεια Παμπορίδη και το Thermomix προτείνουν το πιο νόστιμο κοτόπουλο!

Η Γαλάτεια Παμπορίδη μαγειρεύει με το Thermomix μια συνταγή για κοτόπουλο φιλέτο με πλούσια σος ντομάτας και μοτσαρέλα. Για να πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποιεί το τηγάνι AMT Gastroguss και την αντλία sous-vide.

 

Μπορείτε να προμηθευτείτε το τηγάνι AMT Gastroguss και την αντλία sous-vide από το eshop του Τhermomix.

ΥΛΙΚΑ

Κοτόπουλο

  • 4 φιλέτα (1 κιλό περίπου) κοτόπουλο στήθος χωρίς πέτσα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 πρέζα θυμάρι ξηρό
  • 1/2 λεμόνι (χυμός μόνο)

Σος ντομάτας

  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 130 γρ. κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 800 γρ. συσκευασμένες ντομάτες, ψιλοκομμένες ή τριμμένες
  • 25 γρ. πάστα ντομάτας
  • 15 γρ. ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι πάπρικα
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι πιπέρι
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν

Συναρμολόγηση

  • 120 γρ. τυρί μοτσαρέλα
  • 40 γρ. τυρί παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
  • 1 κουτάλι ελαιόλαδο
  • 40 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 125 γρ. λευκό κρασί

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • τηγάνι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοτόπουλο

Βήμα 1
Αλατοπιπερώστε με 1 πρέζα αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι τα φιλέτα κοτόπουλο και στις δύο πλευρές. Πασπαλίζετε με 1 πρέζα θυμάρι. 2. Μεταφέρετε τα φιλέτα ανά δύο, σε ειδική σακούλα για sous vide. Αφαιρέστε τον αέρα με το ειδικό vacuum pump.

Βήμα 2
Τοποθετείστε στον κάδο το κάλυμμα μαχαιριών. Βάλτε τις σακουλίτσες με το κοτόπουλο στον κάδο. Γεμίζετε με νερό μέχρι την ένδειξη «Max». Βγάλτε τις σακουλίτσες με το κοτόπουλο από τον κάδο.

Βήμα 3
Βάλτε στον κάδο τον χυμό από 1/2 λεμόνι και ρυθμίστε 30 λεπτά/sous-vide/64 βαθμούς.

Βήμα 4
Προσθέστε τις σακουλίτσες με το κοτόπουλο στον κάδο και ρυθμίστε 2 ώρες/sous-vide/64 βαθμούς. Βγάλτε τις σακουλίτσες από τον κάδο. Σε αυτό το στάδιο, μπορείτε να φυλάξετε το κοτόπουλο στην κατάψυξη (αφού κρυώσει), στο ψυγείο για 24 ώρες ή να προχωρήσετε με τη συνταγή.

Σος ντομάτας

Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 25 γρ. ελαιόλαδο, 130 γρ. κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίζετε τα τοιχώματα με τη βοήθεια της σπάτουλας.

Βήμα 2
Σοτάρετε 10 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 3
Βάλτε στον κάδο 800 γρ. συσκευασμένες ντομάτες, ψιλοκομμένες, 25 γρ. πάστα ντομάτας, 15 γρ. ξύδι βαλσάμικο, 1 κουταλάκι ζάχαρη, 1 κουταλάκι πάπρικα, 1/2 κουταλάκι αλάτι, 1/4 κουταλάκι πιπέρι, 1 πρέζα πιπέρι καγιέν και ρυθμίστε 10 λεπτά/varoma/ταχύτητα 1.

Βήμα 4
Κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη. Πλύνετε και στεγνώστε τον κάδο.

Συναρμολόγηση

Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C, αέρα.

Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 120 γρ. μοτσαρέλα, 40 γρ. παρμεζάνα και κόψτε 6 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3
Ανοίξτε τη σακουλίτσα και μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα  πιάτο. Βάλτε σε δυνατή φωτιά ένα τηγάνι με βαριά βάση. Λιώστε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και 40 γρ. βούτυρο.

Βήμα 4
Προσθέστε στο τηγάνι τα φιλέτα κοτόπουλου. Σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα και στις δύο πλευρές, περίπου 5 λεπτά. 5. Προσθέστε 125 γρ. λευκό κρασί και τα αφήστε να βράσει και σχεδόν να εξατμιστεί, περίπου 4 λεπτά. Γυρίζετε τα φιλέτα στο τηγάνι 2-3 φορές.

Βήμα 5
Αποσύρετε από τη φωτιά και περιχύστε με τη μισή σος ντομάτας. Πασπαλιστείτε με τα αλεσμένα τυρία. Μεταφέρετε το τηγάνι στο φούρνο για 8-9 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρετε αμέσως.

 

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές

 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι