Τρίτη 22 Ιουν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Μπράουνις με τυρί

  16/06/2021 00:57
Μπράουνις με τυρί

Μπράουνις με τυρί

  16/06/2021 00:57

Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή.

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. ηλιανθέλαιο και λίγο ακόμα για το λάδωμα
  • 130 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. κονιάκ
  • 3 αυγά
  • 1 κ.σ. σπιτική ζάχαρη βανίλιας
  • 250 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κοφτό κ.γλ. αλάτι

Γλάσο με τυρί κρέμα

  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 αυγό
  • 50 γρ. ζάχαρη

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • φόρμα για μπράουνις 30 x 20 εκ.
  • αντικολλητικό χαρτί πιρούνι
  • πλαστική μεμβράνη
  • πλαστικό κοπής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170°C. Λαδώστε μια φόρμα για μπράουνις 30 x 20 εκ., καλύψτε με αντικολλητικό χαρτί που να εξέχει από τα τοιχώματα της φόρμας και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 130 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια, 200 γρ. ζάχαρη και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8.

Βήμα 3

Προσθέστε 100 γρ. ηλιανθέλαιο, 50 γρ. κονιάκ, 3 αυγά, 1 κουταλιά ζάχαρη βανίλιας, 250 γρ. αλεύρι φαρίνα, 2 κοφτά κουταλάκια μπέικιν πάουντερ, 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι και αναμείξτε 1 λεπτό/ ταχύτητα 4.

Βήμα 4

Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Μεταφέρετε στη φόρμα που έχετε ετοιμάσει απλώνοντάς το ομοιόμορφα και αφήστε στην άκρη. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο.

Γλάσο με τυρί κρέμα

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 200 γρ. τυρί κρέμα, 1 αυγό, 50 γρ. ζάχαρη και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε το γλάσο πάνω από το μείγμα των μπράουνις στο ταψί και απλώστε σε όλη την επιφάνεια. Για να δημιουργήσετε εφέ μαρμπρέ, χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις.

Βήμα 2

Ψήστε για 25 λεπτά (170°C). Τα μπράουνις είναι έτοιμα όταν το μείγμα στο κέντρο είναι λίγο υγρό αλλά στις άκρες είναι στεγνό. Αφήστε να κρυώσει στο ταψί εντελώς.

Βήμα 3

Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Βήμα 4

Αφαιρέστε την πλαστική μεμβράνη, μεταφέρετε σε πλαστικό κοπής με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού που εξέχει από τα τοιχώματα του ταψιού και κόψτε σε τετράγωνα κομμάτια. Διατηρήστε στο ψυγείο ή σερβίρετε αμέσως.

Συμβουλές

Φτιάξτε από την προηγούμενη για να κόβεται καλύτερα την επόμενη μέρα.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας