Σάλτσα καραμέλας

Μια εύκολη, νόστιμη και γρήγορη συνταγή.

ΥΛΙΚΑ

  • 60 γρ. βούτυρο ανάλατο, σε κομμάτια
  • 400 γρ. γάλα ζαχαρούχο (1 κονσέρβα)
  • 50 γρ. golden syrup
  • 1 κ.σ. χαρουπόμελο ή black treacle (10 γρ.)
  • 20 γρ. κρέμα γάλακτος

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

πυρίμαχο μπολ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 60 γρ. βούτυρο ανάλατο σε κομμάτια, 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα, 50 γρ. golden syrup, 1 κουταλιά χαρουπόμελο, 20 γρ. κρέμα γάλακτος και θερμάνετε 15 λεπτά/90°C/ταχύτητα 3.

Μεταφέρετε σε ένα πυρίμαχο μπολ, αφήστε να κρυώσει για 20-30 λεπτά και βάλτε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα να δέσει καλά προτού σερβίρετε.

Συμβουλές

Το χαρουπόμελο χρειάζεται περισσότερο για πιο πλούσιο χρώμα και γεύση. Αν το golden syrup που βρείτε είναι αρκετά σκούρο μπορείτε να παραλείψετε το χαρουπόμελο.

Διατηρείται περίπου 2 βδομάδες στο ψυγείο.

Συνοδεύει παγωτά, cupcakes, pancakes, βάφλες κλπ. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε Banoffee.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές

 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι