Κοτόπουλο με ελιές

Μια εύκολη, νόστιμη και γρήγορη συνταγή.

ΥΛΙΚΑ

  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 κόκκους μαύρο πιπέρι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 500 γρ. στήθος κοτόπουλο, σε λωρίδες
  • 100 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στη μέση
  • 40 γρ. βούτυρο αλατισμένο, σε κομμάτια
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 90 γρ. πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσια
  • 1 κ.γλ. αποξηραμμένο βασιλικό ή λίγα  βφρέσκα φύλλα βασιλικού

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • πιατέλα σερβιρίσματος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 20 γρ. ελαιόλαδο, 2 σκελίδες σκόρδο, 4-5 κόκκους πιπεριού, χυμό από 1 λεμόνι και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.

Βήμα 2

Προσθέστε 1 φύλλο δάφνης, 500 γρ. στήθος κοτόπουλο σε λωρίδες και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.

Μεταφέρετε σε ένα μπολ και βάλτε στο ψυγείο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 1 ώρα.

Βήμα 3

Βάλτε στον κάδο 100 γρ. κρεμμύδι κομμένο στη μέση, την υπόλοιπη 1 σκελίδα σκόρδο, 40 γρ. ελαιόλαδο, 40 γρ. βούτυρο αλατισμένο σε κομμάτια και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 4

Στη συνέχεια, σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 5

Τοποθετήστε το χτυπητήρι, προσθέστε το μαριναρισμένο κοτόπουλο και σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ ταχύτητα 1.

Βήμα 6

Προσθέστε 100 γρ. κρασί, 1 κουταλάκι αλάτι και μαγειρέψτε 15 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι.

Βήμα 7

Προσθέστε 90 γρ. πράσινες ελιές και μαγειρέψτε ακόμα 2 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι.

Βήμα 8 Μεταφέρετε σε μια πιατέλα, πασπαλίστε με λίγο βασιλικό και σερβίρετε αμέσως. Συμβουλές Μπορείτε να κάνετε την μαρινάδα (βήμα 1 & 2 ) από την προηγούμενη μέρα.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές

 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι