Φαλάφελ

Μια εύκολη, νόστιμη και γρήγορη συνταγή.

ΥΛΙΚΑ

Φαλάφελ (Ν)

  • 20 γρ. φρέσκο μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
  • 20 γρ. φρέσκο κόλιανδρο, σε κομμάτια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 240 γρ. κρεμμύδια, κομμένα στα 4
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για λάδωμα των χεριών
  • 500 γρ. ρεβύθια, σε κονσέρβα, στραγγισμένα ή μαγειρεμένα ρεβύθια
  • 1 καλά γεμάτο κ.γλ. αλεσμένο κύμινο
  • 1 κ.γλ. αλεσμένο κόλιαδρο
  • 1 κ.γλ. αποξηραμμένη ρίγανη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 2 μέτριες πατάτες, βρασμένες, σε κομμάτια (που έχουν κρυώσει) ταχίνι χτυπημένο ή γιαούρτι για σερβίρισμα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

2 ταψιά φούρνου αντικολλητικό χαρτί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 20 γρ. φύλλα μαϊντανό, 20 γρ. κόλιανδρο,  1 σκελίδα σκόρδο, 240 γρ. κρεμμύδια, 1 κουταλιά ελαιόλαδο και  κόψτε 7 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Καθαρίστε τα τοιχώματα του  κάδου με τη σπάτουλα.

Βήμα 2

Προσθέστε 500 γρ. ρεβύθια κονσέρβας στραγγισμένα, 1 καλά γεμάτο κουταλάκι κύμινο αλεσμένο, 1 κουταλάκι αλεσμένο κόλιανδρο, 1 κουταλάκι αποξηραμμένη ρίγανη, 1 πρέζα αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι, 2 μέτριες βραστές πατάτες σε κομμάτια και αναμείξτε 25 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6 με τη βοήθεια της σπάτουλας. Μεταφέρετε σε ένα μπολ, καλύψτε και βάλτε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα να δέσει.

Βήμα 3

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Καλύψτε 2 ταψιά φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 4

Πλάστε τα φαλάφελ με λαδωμένα χέρια και τοποθετήστε στα ταψιά που έχετε ετοιμάσει. Αλείψτε με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο (180°C) για 15 λεπτά.

Βήμα 5

Αναποδογυρίστε, αλείψτε με λίγο ελαιόλαδο και συνεχίστε το  ψήσιμο στο φούρνο για ακόμα 13-20 λεπτά (180°C).

Βήμα 6

Σερβίρετε ζεστά με ταχίνι χτυπημένο ή γιαούρτι.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές

 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι