Κρύα σούπα με αβοκάντο

Μια εύκολη, νόστιμη και γρήγορη πρόταση για τους καλοκαιρινούς μήνες.

ΥΛΙΚΑ

  • 750 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. σπιτική πάστα ζωμού κοτόπουλο
  • 360 γρ. αβοκάντο (2 ώριμα), σε κομμάτια
  • 150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα 4
  • 145 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 πιπέρι καγιέν, ξεσποριασμένο, σε
  • κομμάτια ή 1 κ.γλ. πιπέρι καγιέν αλεσμένο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού, φρεσκοστυμμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι

 

Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 750 γρ. νερό, 1 κουταλιά πάστα ζωμού κοτόπουλο και πολτοποιήστε 8 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Μεταφέρετε 500 γρ. από το ζωμό σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη. (βλ. συμβουλές)

Βήμα 2
Προσθέστε στον κάδο με τα 250 γρ. ζωμό που έχετε αφήσει, 360 γρ. αβοκάντο σε κομμάτια, 150 γρ. κρεμμύδι κομμένο στα 4 και πολτοποιήστε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8.

Βήμα 3
Προσθέστε τα υπόλοιπα 500 γρ. ζωμό που έχετε αφήσει στην άκρη, 145 γρ. κρέμα γάλακτος, 1 πιπέρι καγιέν ξεσποριασμένο και σε κομμάτια και πολτοποιήστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8.

Βήμα 4
Προσθέστε 2 κουταλιές χυμό λεμονιού, 1 πρέζα αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι και αναμείξτε 2 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε σε μια σουπιέρα και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1/2 ώρα προτού σερβίρετε.

Συμβουλές
Χρησιμοποιήστε τη ζυγαριά στο Therrmomix για να αφαιρέσετε το ζωμό που χρειάζεται. Μόλις τελειώσει το βήμα 1, αφαιρέστε το καπάκι του κάδου με τη μεζούρα και ενεργοποιήστε τη ζυγαριά. Σηκώστε τον κάδο από τη θέση του και μεταφέρετε περίπου ½ λίτρο ζωμό σε ένα μπολ. Όταν επιστρέψετε τον κάδο στη θέση του θα δείτε ότι η ζυγαριά πήγε πλην ώστε να ξέρετε πόσο υγρό έχετε αφαιρέσει.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές

 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι