Λικέρ μέσπιλο

Μία πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή

ΥΛΙΚΑ

Λικέρ μέσπιλο

  • 180 γρ. κουκούτσια μέσπιλου (από 1500 γρ. μέσπιλα, βλ. συμβουλή)
  • 1000 γρ. βότκα
  • 750 γρ. ζάχαρη
  • 1000 γρ. νερό

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • δοχείο που κλείνει αεροστεγώς
  • μπουκαλάκια αποστειρωμένα για το λικέρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς στο καπάκι του κάδου και ζυγίστε μέσα 160 γρ. κουκούτσια μέσπιλου. Προσθέστε τα υπόλοιπα 20 γρ. κουκούτσια μισοσπασμένα. Προσθέστε 1000 γρ. βότκα, κλείστε το δοχείο αεροστεγώς και αφήστε στην άκρη για 3 μήνες.

Βήμα 2

Σουρώστε με το καλαθάκι κρατώντας τη μυρωδάτη βότκα σε ένα μεγάλο δοχείο από κάτω. Πετάξτε τα κουκούτσια και αφήστε τη μυρωδάτη βότκα στην άκρη.

Βήμα 3

Βάλτε στον κάδο 750 γρ. ζάχαρη, 1000 γρ. νερό και βράστε 45 λεπτά/115°C/ταχύτητα 2. Μεταφέρετε σε ένα δοχείο και αφήστε να κρυώσει καλά (περίπου 3 ώρες).

Βήμα 4

Προσθέστε το σιρόπι στη μυρωδάτη βότκα που έχετε αφήσει στην άκρη. Μοιράστε σε μπουκαλάκια και διατηρήστε σε κρύο μέρος. Αφήστε στην άκρη για ένα μήνα τουλάχιστον προτού σερβίρετε.

Συμβουλές

-Χρησιμοποιήστε το φρούτο που θα μείνει όταν μαζέψετε τα κουκούτσια για να φτιάξετε μαρμελάδα ακολουθώντας τη συνταγή Παραδοσιακής μαρμελάδας στη Βασική Μαγειρική.

-Θα χρειαστείτε 8 μπουκαλάκια των 250 ml, ή 4 μπουκαλάκια των 500 ml. Διατηρήστε σε κρύο μέρος.

-Μπορείτε να βάλετε τα κουκούτσια στο ήλιο από την προηγούμενη μέρα.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι