Γαρίδες με γλυκόξινη σάλτσα

Μια οριεντάλ συνταγή που μπορείτε να σερβίρετε μέσα σε 30 λεπτά. Συνοδέψτε τις γαρίδες με το ρύζι της αρεσκείας σας και είσαστε έτοιμοι.

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. γαρίδες ωμές, καθαρισμένες
  • (μεσαίου μεγέθους)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 πρέζες αλάτι
  • 250 γρ. νερό
  • 200 γρ. ανανά φρέσκο, σε κομμάτια
  • 10 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. ηλιανθέλαιο
  • 15 γρ. ξίδι
  • 200 γρ. πράσινη πιπεριά, σε κομμάτια
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 20 γρ. κορν φλάουερ

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • πιατέλα σερβιρίσματος
     

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1
Τοποθετήστε ένα μπολ στο καπάκι του κάδου και ζυγίστε μέσα 500 γρ. ωμές γαρίδες, καθαρισμένες, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 2 πρέζες αλάτι, αναμείξτε ελαφρά και αφήστε στην άκρη να μαριναριστούν.

Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 250 γρ. νερό, 200 γρ. ανανά σε κομμάτια, 10 γρ. σάλτσα σόγιας, 30 γρ. ζάχαρη, 40 γρ. ηλιανθέλαιο, 15 γρ. ξίδι, 200 γρ. πράσινη πιπεριά σε κομμάτια, την υπόλοιπη 1 πρέζα αλάτι και 1 πρέζα πιπέρι. Μοιράστε τις μαριναριρισμένες γαρίδες στους δύο δίσκους Varoma, τοποθετήστε το Varoma στη θέση του και μαγειρέψτε στον ατμό 20 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1.

Βήμα 3
Αφαιρέστε το Varoma και αφήστε στην άκρη. Προσθέστε στον κάδο  20 γρ. κορν φλάουερ και μαγειρέψτε 2 λεπτά/100°C/ταχύτητα 4.

Βήμα 4
Μεταφέρετε τις γαρίδες σε πιατέλα σερβιρίσματος, περιχύστε με τη σάλτσα από τον κάδο και σερβίρετε αμέσως.

Συμβουλή
Σερβίρετε με ρύζι.

 

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι