Μανιτάρια στιφάδο

Ένα ξεχωριστό ορεκτικό για το πασχαλινό τραπέζι. Πλούσιο σε γεύσεις και αρώματα που επιτυγχάνεται με το συνδυασμό μανιταριών, λευκού κρασιού και τη ξεχωριστή γλύκα που προσθέτουν τα κρεμμύδια.

ΥΛΙΚΑ

  • 800 - 1000 γρ. φρέσκα μανιτάρια, σε φέτες
  • 1 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 250-300 γρ. κρεμμύδια, κομμένα στα 4
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 500 γρ. ώριμες, φρέσκες ντομάτες, κομμένες στα 4
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. λευκό ξηρό κρασί
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 40 γρ. αλεύρι

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
βαθουλό μπολ για σερβίρισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1
Βάλτε 800 γρ. μανιτάρια σε φέτες σε ένα σουρωτήρι, ραντίστε με 1/2 κουταλάκι αλάτι και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 250-300 γρ. κρεμμύδια κομμένα στα 4, 2σκελίδες σκόρδο, 500 γρ. ώριμες φρέσκες ντομάτες κομμένες στα 4 και κόψτε 7 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 3
Τοποθετήστε το χτυπητήρι, προσθέστε 100 γρ. ελαιόλαδο, 200 γρ. λευκό κρασί, 2 φύλλα δάφνης, τα μανιτάρια που έχετε αφήσει στην άκρη, το υπόλοιπο 1 κουταλάκι αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι, 40 γρ. αλεύρι και σοτάρετε 20 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.

Βήμα 4
Στη συνέχεια, τοποθετήστε το καλαθάκι στη θέση της μεζούρας και μαγειρέψτε 10 λεπτά/Varoma/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.

Μεταφέρετε σε ένα βαθουλό μπολ και σερβίρετε αμέσως!

 

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι