Σκορδαλιά με πατάτες

Όλο μυρωδιά! Συνταγή από Μαρία Χατζηγεωργίου.

YΛΙΚΑ

  • 500 γρ. νερό
  • 700 γρ. πατάτες καθαρισμένες, σε
  • κύβους
  • 2-3 σκελίδες σκορδο
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. ξίδι
  • 20 γρ. χυμό λεμονιού
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

μπολ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 500 γρ. νερό. Τοποθετήστε το καλαθάκι στη θέση του και ζυγίστε μέσα 700 γρ. πατάτες καθαρισμένες, σε κύβους και μαγειρέψτε στον ατμό 30 λεπτά/ Varoma/ταχύτητα 1.</p>

Βήμα 2

Αφαιρέστε το καλαθάκι με τη βοήθεια της σπάτουλας, αφήστε τις πατάτες στην άκρη και αδειάστε τον κάδο. Βάλτε στον κάδο 2-3 σκελίδες σκόρδο, 20 γρ. ελαιόλαδο και κόψτε 7 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7.

Βήμα 3

Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και χτυπήστε ακόμα 7 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7.

Βήμα 4

Τοποθετείστε το χτυπητήρι στη θέση του, προσθέστε τις &nbsp;μαγειρεμένες πατάτες, 30 γρ. ξύδι, 50 γρ. ελαιόλαδο, 20 γρ. &nbsp;χυμό λεμονιού, 1/2 κουταλάκι αλάτι και αναμείξτε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.5. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και σερβίρετε.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι