Ντοματόσουπα με αρωματικά

Αρωματισμένη!

ΥΛΙΚΑ

80 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στη μέση

1 σκελίδα σκόρδο

200 γρ. πατάτα, σε κομμάτια

20 γρ. βούτυρο

700 γρ. ώριμες, φρέσκιες ντομάτες, κομμένες στα 4

10 κλωνάρια ανάμεικτα αρωματικά βότανα (ρίγανη, βασιλικό, δυόσμο, δεντρολίβανο, θυμάρι κλπ) (μόνο τα φύλλα)

1 κ.γλ. αποξηραμένα ανάμεικτα αρωματικά βότανα

1 κ.γλ. σπιτική πάστα ζωμού λαχανικών

400 γρ. νερό

1 κ.γλ. αλάτι

1 πρέζα πιπέρι

50 γρ. φέτα, σε μικρά κυβάκια, για το γαρνίρισμα (προαιρετικό

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

σουπιέρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 80 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στη μέση, 1 σκελίδα σκόρδο,  200 γρ. πατάτα, σε κομμάτια,  20 γρ. βούτυρο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα

Βήμα 2

Στη συνέχεια, σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα .

Βήμα 3

Προσθέστε 700 γρ. ώριμες φρέσκιες ντομάτες, κομμένες στα τέσσερα, φύλλα από 10 κλωνάρια ανάμεικτα αρωματικά βότανα, 1 κουταλάκι αποξηραμένα ανάμεικτα αρωματικά βότανα, 1 κουταλάκι πάστα ζωμού λαχανικών και κόψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7.

Βήμα 4

Προσθέστε 400 γρ. νερό, 1 κουταλάκι αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι και μαγειρέψτε 15 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 5

Στη συνέχεια, πολτοποιήστε 1 λεπτό/ταχύτητα 5-10 αυξάνοντας σταδιακά την ταχύτητα. Μεταφέρετε σε σουπιέρα και γαρνίρετε με 50 γρ. φέτα σε μικρά κυβάκια προτού σερβίρετε.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι