Σουπιές κοκκινιστές με λάχανα και μπρόκολο, σερβιρισμένες με πατάτες

Απερίγραπτη νοστιμιά! Συνταγή από τον σεφ Noel Christo Bassil

ΥΛΙΚΑ

1000 γρ. σουπιές, σε λωρίδες, από τις Ψαραγορές Blue Island

85 γρ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το λάδωμα

250 γρ. νερό

125 γρ. μπρόκολο, σε μπουκετάκια

500 γρ. πατάτες, σε λωρίδες

2 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες

4 κρεμμύδια εσαλότ, σε λεπτές φέτες

2 κ.γλ. πάστα ντομάτας

1 ξυλάκι κανέλας

2 φύλλα δάφνης

2-3 κλωνάρια θυμάρι (μόνο τα φύλλα)

1 κ.γλ. θαλασσινό αλάτι

1 πρέζα φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι

125 γρ. λευκό ξηρό κρασί

1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι

20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

250 γρ. χυμό πορτοκαλιού

1 δέσμη λάχανα, σε κομμάτια (2 εκ.)

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

ταψί

βαθουλή πιατέλα

EKΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Προμηθευτείτε 1000 γρ. σουπιές,σε λωρίδες, από τις Ψαραγορές Blue Island.

Βήμα 2

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Λαδώστε ένα ταψί φούρνου και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3

Βάλτε στον κάδο 250 γρ. νερό, τοποθετήστε το καλαθάκι στη θέση του, ζυγίστε μέσα 125 γρ. μπρόκολο.Τοποθετήστε τον βαθύ δίσκο του Varoma στη θέση του, βάλτε μέσα τα 1000 γρ. σουπιές, σε λωρίδες και τοποθετήστε τον ξέβαθο δίσκο του Varoma στη θέση του, βάλτε μέσα 500 γρ. πατάτες, σε λωρίδες και μαγειρέψτε στον ατμό 15 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Αφαιρέστε το καλαθάκι και το Varoma και αφήστε στην άκρη. Αδειάστε, ξεπλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο.

Βήμα 4

Μεταφέρετε τις μισομαγειρεμένες πατάτες στο ταψί, που έχετε ετοιμάσει, αλείψτε με λίγο λάδι, αλατίστε και ψήστε στο φούρνο (200°C) ή μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 5

Βάλτε στον κάδο 85 γρ. ελαιόλαδο, 2 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες, 4 κρεμμύδια εσαλότ, σε λεπτές φέτες και σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1. Τοποθετήστε το χτυπητήρι.

Βήμα 6

Προσθέστε στον κάδο τις μισομαγειρεμένες σουπιές, που αφήσατε στην άκρη, 2 κουταλιές πάστα ντομάτας, 1 ξυλάκι κανέλας, 2 φύλλα δάφνης, 2-3 κλωνάρια θυμάρι, (μόνο τα φύλλα), 1 κουταλάκι αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι και σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.

Βήμα 7

Προσθέστε 125 γρ. λευκό κρασί, 1 κουταλιά βαλσαμικό ξίδι και σοτάρετε, με το βαθύ δίσκο του Varoma στη θέση της μεζούρας, 4 λεπτά/Varoma/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι

Βήμα 8

Προσθέστε 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση, 250 γρ. χυμό πορτοκαλιού και μαγειρέψτε 15 λεπτά/ Varoma/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι, με το βαθύ δίσκο του Varoma στη θέση της μεζούρας.

Βήμα 9

Προσθέστε στον κάδο 1 δέσμη λάχανα, σε κομμάτια 2 εκ. και μαγειρέψτε 5 λεπτά/Varoma/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι. Μεταφέρετε σε μια βαθουλή πιατέλα, προσθέστε το μαγειρεμένο μπρόκολο, ανακατέψτε ελαφρά με τη σπάτουλα και σερβίρετε με τις πατάτες.

Παραλλαγή

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπανάκι, αντί λάχανα

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι