Σάλτσα γλυκιάς σόγιας για σούσι

Dip it!

Συνταγή από τον σεφ Μάριο Μαλέκκο

 

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. ελαφριά σάλτσα σόγιας
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 2 γρ. κεδροκούκουτσα (αρκεύθου) ή 2 γρ. αστεροειδή γλυκάνισο
  • 30 γρ. αλεύρι και λίγο επιπλέον, αν χρειαστεί

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 300 γρ. ελαφριά σάλτσα σόγιας, 150 γρ. ζάχαρη, 2 γρ. κεδροκούκουτσα (αρκεύθου), 30 γρ. αλεύρι και ρυθμίστε Δέσιμο σάλτσας/100°C. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη να κρυώσει. Σερβίρετε με σούσι ή πασπαλίστε το ρύζι σούσι με τη σάλτσα.

 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι