Μαρμελάδα κυδώνι

Γεμάτη άρωμα! Συνταγή από: Μαρίνα Παντελίδου

ΥΛΙΚΑ

  • 350 γρ. νερό
  • 4-5 φύλλα κιούλι, γεράνιο
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 800 γρ. κυδώνια, σε κομμάτια
  • 3 εκ., με τη φλούδα
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 15 γρ. χυμό λεμονιού

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • βαζάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 350 γρ. νερό, 4-5 φύλλα κιούλι, 1 ξυλάκι κανέλας και ζεστάνετε 5 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1. Mεταφέρετε σε ένα μπολ, αφαιρέστε το κιούλι, το ξυλάκι κανέλας και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 800 γρ. κυδώνια, σε μικρά κομμάτια 3 εκ. και αλέστε, με τη βοήθεια της σπάτουλας, 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.

Βήμα 3

Προσθέστε 500 γρ. ζάχαρη, 15 γρ. χυμό λεμονιού, το αρωματισμένο νερό που αφήσατε στην άκρη, ανακατέψτε με τη σπάτουλα, τοποθετήστε το καλαθάκι στη θέση της μεζούρας και ρυθμίστε 35 λεπτά/Varoma/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 2.

Βήμα 4

Ελέγξτε αν έχει δέσει η μαρμελάδα (βλ. συμβουλή), μεταφέρετε σε βάζα με βιδωτό καπάκι και κλείστε τα αμέσως. Αναποδογυρίστε τα βαζάκια για 10 λεπτά, μετά γυρίστε τα πάλι σε όρθια θέση και αφήστε να κρυώσουν. Σερβίρετε ή αποθηκεύστε σε δροσερό και ξηρό μέρος.

Συμβουλή

Αν θέλετε η μαρμελάδα σας να έχει έντονο κόκκινο χρώμα, ετοιμάστε τα κυδώνια σας και αφήστε τα για τουλάχιστον 30 λεπτά και μετά ακολουθείστε τη διαδικασία.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι