Φιλέτα τσιπούρας μαριναρισμένα με λεμόνι και μαϊντανό

Εξαιρετικός συνδυασμός
Συνταγή από τον chef Noel Christo Bassil

ΥΛΙΚΑ

Προετοιμασία

  • 8 φιλέτα τσιπούρας (100 γρ. το καθένα) από τις Ψαραγορές Blue Island
  • 1 λεμόνι (φλούδα σε λεπτές φέτες και χυμό)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • ½ κ.γλ. πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 10 κλωνάρια μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
  • 2 καρότα, σε κομμάτια

Φακές

  • 2 κρεμμύδια, κομμένα στα 4
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. φακές
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • ½ κ.γλ. πιπέρι
  • 30 γρ. ξίδι κόκκινου κρασιού
  • 800 γρ. νερό

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • ταψί
  • αντικολλητικό χαρτί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προετοιμασία

Βήμα 1

Προμηθευτείτε 8 φιλέτα τσιπούρας, (100 γρ. το καθένα) από τις Ψαραγορές Blue Island.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο λεπτές λωρίδες φλούδας από 1 λεμόνι, το χυμό του λεμονιού, 1 κουταλάκι αλάτι, ½ κουταλάκι πιπέρι, 2 κουταλιές ελαιόλαδο και αλέστε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3-8 αυξάνοντας την ταχύτητα σταδιακά. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3

Βάλτε στον κάδο τα φύλλα από 10 κλωνάρια μαϊντανό και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 4

Βάλτε στον κάδο 2 καρότα, σε κομμάτια και κόψτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Φακές

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 2 κρεμμύδια, κομμένα στα 4, 60 γρ. ελαιόλαδο, κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5 και σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ ταχύτητα 1.

Βήμα 2

Προσθέστε το ψιλοκομμένο καρότο που αφήσατε στην άκρη, 300 γρ. φακές, 1 κουταλάκι αλάτι, ½ κουταλάκι πιπέρι, 30 γρ. ξίδι κόκκινου κρασιού, 800 γρ. νερό και μαγειρέψτε 40-45 λεπτά/100°C/ αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι ή μέχρι να απορροφήσουν όλα τα υγρά. Προσθέστε τη μισή ποσότητα μαϊντανό και ανακατέψτε. Εν τω μεταξύ, συνεχίστε με την ετοιμασία του ψαριού.

Φιλέτα τσιπούρας

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Καλύψτε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε τα 8 φιλέτα τσιπούρας σε μια βαθουλή πιατέλα και αλείψτε με το μείγμα, με το λεμόνι και το ελαιόλαδο, που αφήσατε στην άκρη. Ραντίστε τα φιλέτα με το μείγμα από ξύσμα λεμονιού, που αφήσατε στην άκρη, πασπαλίστε τα με το υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό και τοποθετήστε τα στο ταψί που έχετε ετοιμάσει με το δέρμα προς τα πάνω. Αφήστε να μαριναριστούν για 20 λεπτά.

Βήμα 3

Στη συνέχεια, ψήστε τα φιλέτα τσιπούρας για περίπου 7-9 λεπτά (200°C). Βήμα 4 Σερβίρετε τα φιλέτα από πάνω από τις φάκες.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι