Κέικ κολοκύθας με γέμιση cream cheese

Ευχάριστη γεύση!

ΥΛΙΚΑ

Γέμιση cream cheese

  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κ.γλ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη βανίλιας ή εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι

Κέικ κολοκύθας

  • 560 γρ. νερό
  • 450 γρ. κολοκύθα, σε κομμάτια 2 εκ.
  • 325 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 220 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1 /4 κ.γλ. all spice
  • 1 /4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • 1 /4 κ.γλ. τζίντζερ
  • 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γλ. baking powder
  • 1 /2 κ.γλ. αλάτι
  • 180 γρ. ηλιανθέλαιο και λίγο επιπλέον για λάδωμα
  • 2 κ.γλ. ζάχαρη βανίλιας ή εκχύλισμα βανίλιας

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γέμιση cream cheese

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 250 γρ. τυρί κρέμα, 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού, 1 κουταλάκι ζάχαρη βανίλιας, 4 κουταλιές σιρόπι σφενδάμου και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και κρατήστε στο ψυγείο μέχρι να χρειαστεί.

Κέικ κολοκύθας

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 500 γρ. νερό. Τοποθετήστε το καλαθάκι στη θέση του, ζυγίστε μέσα 450 γρ. κολοκύθα σε κομμάτια 1-2 εκ. και μαγειρέψτε 25 λεπτά/100°C/ταχύτητα 2 (βλ.συμβουλή). Αφαιρέστε το νερό από τον κάδο.

Βήμα 2

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Λαδώστε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3

Μεταφέρετε την κολοκύθα από το καλαθάκι στον κάδο και κόψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7.

Βήμα 4

Προσθέστε 325 γρ. αλεύρι φαρίνα, 220 γρ. καστανή ζάχαρη, 1 κουταλάκι κανέλα, 1 /4 κουταλάκι all spice, 1 /4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο, 1 /4 κουταλάκι τζίντζερ, 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα, 1 κουταλάκι baking powder, 1 /2 κουταλάκι αλάτι και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5, με τη βοήθεια της σπάτουλας.

Βήμα 5

Προσθέστε 180 γρ. ηλιανθέλαιο, 60 γρ. νερό, 2 κουταλάκια ζάχαρη ή εκχύλισμα βανίλιας και αναμείξτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 6

Μεταφέρετε το μισό μείγμα, του κέικ κολοκύθας, στη λαδωμένη φόρμα που έχετε αφήσει στην άκρη. Καλύψτε το με τη γέμιση cream cheese και απλώστε το υπόλοιπο μισό μείγμα του κέικ κολοκύθας. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά (180° C).

Βήμα 7

Αφήστε στην άκρη να κρυώσει για 15 λεπτά, αφαιρέστε από την φόρμα και σερβίρετε αμέσως.

Συμβουλές

Μπορείτε να μαγειρέψετε την κολοκύθα 2-3 μέρες πριν και να διατηρήσετε στο ψυγείο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπόλοιπη κολοκύθα για σούπα.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι