Μηλοπιτάκια

Μαμαδίστικα! Συνταγή από Φλώρα Καρπή

ΥΛΙΚΑ

Ζύμη

  • 500 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 75 γρ. νισεστέ
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 130 γρ. βούτυρο, ανάλατο, σε κομμάτια
  • 2 κ.γλ. baking powder
  • 130 γρ. γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γλ. σπιτική ζάχαρη βανίλιας ή 1 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας

Γέμιση

  • 500 γρ. μήλα, καθαρισμένα, σε κομμάτια
  • 35 γρ. corn flour
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. αμύγδαλα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • πλαστική μεμβράνη
  • φόρμα για μάφιν (με 12 κυψέλες)
  • σχάρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζύμη

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 500 γρ. αλεύρι φαρίνα, 75 γρ. νισεστέ, 130 γρ. βούτυρο, ανάλατο, σε κομμάτια, 2 κoυταλάκια baking powder, 130 γρ. γάλα, 2 αυγά, 1 κ.γλ. σπιτική ζάχαρη βανίλιας ή 1 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας και αναμείξτε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 2

Ρυθμίστε Ζύμη/1 λεπτό 30 δευτερόλεπτα.

Βήμα 3

Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μπολ, σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Γέμιση

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 500 γρ. μήλα, καθαρισμένα, σε κομμάτια, 35 γρ. corn flour, 60 γρ. ζάχαρη, 100 γρ. αμύγδαλα και αναμείξτε για 7 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Συναρμολόγηση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170°C. Βουτυρώστε μια φόρμα για μαφινς, με 12 κυψέλες, (βλ. συμβουλή) και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Μοιράστε τη ζύμη σε 12 κομμάτια (περίπου 90 γρ. το καθένα) και σχηματίστε το κάθε κομμάτι σε μπάλα. Πατήστε με το χέρι κάθε μπάλα, γεμίστε το κέντρο με τη γέμιση και ξαναπλάστε σε μπάλα. Μεταφέρετε στη φόρμα για μάφινς και τοποθετήστε με την πλευρά που κλείσατε προς τα πάνω.

Βήμα 3

Ψήστε για 30-34 λεπτά (170°C). Τοποθετήστε σε σχάρα για να κρυώσουν και σερβίρετε.

Συμβουλή

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φόρμα για μάφιν με σχήμα όπως φαίνεται και στη φωτογραφία

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι