Ταρτάκια με σπανάκι, κιμά και φέτα

Εύγευστα ταρτάκια! Συνταγή από: Θέκλα Χατζηδιάκου

YΛΙΚΑ

Ζύμη

  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 αυγό
  • 560 γρ. αλεύρι, χωριάτικο
  • 10 γρ. baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι

Γέμιση

  • 450 γρ. σπανάκι (μόνο τα φύλλα), πλυμμένα και κομμένα (από 3-4 δέσμες)
  • 1 πράσο, το λευκό μέρος μόνο, σε φέτες (1 εκ.)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε κομμάτια (3 εκ.)
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. κιμά, μισό χοιρινό και μισό βοδινό
  • 50 γρ. νερό
  • 2 αυγά, χτυπημένα (βλ. συμβουλή)
  • 300 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 100 γρ. τυρί γραβιέρα, τριμμένη
  • 20 γρ. φρέσκια κρέμα
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

Μπεσαμέλ

  • 500 γρ. γάλα
  • 1 αυγό 40 γρ. corn flour
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα άσπρο πιπέρι
  • 1 αυγό

Συναρμολόγηση

λάδι, για το λάδωμα 30 γρ. τυρί γραβιέρα ή παρμεζάνα, τριμμένη για το πασπάλισμα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • 40 ατομικά φορμάκια για μάφινς πλάστης
  • κουπ πατ (Ø 10 εκ.)
  • κουτάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζύμη

Βήμα 1 Βάλτε στον κάδο 250 γρ. μαργαρίνη και λιώστε 1 λεπτό/40°C/ταχύτητα 4.5.

Βήμα 2

Προσθέστε 200 γρ. γιαούρτι, 1 αυγό και αναμείξετε 1 λεπτό/ταχύτητα 4.5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.

Βήμα 3

Προσθέστε 560 γρ. αλεύρι, 10 γρ. baking powder, 1 πρέζα αλάτι και ρυθμίστε 3 λεπτά/Ζύμη.

Βήμα 4

Μεταφέρετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, δουλέψτε τη λίγο και πλάστε τη σε σχήμα μπάλας. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.

Γέμιση

Βήμα 1

Βάλτε στο Varoma το σπανάκι και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο το πράσο, σε κομμάτια, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε κομμάτια, 30 γρ. ελαιόλαδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.

Βήμα 3

Σοτάρετε 2 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 4

Προσθέστε 300 γρ. κιμά και σοτάρετε 8 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 5

Προσθέστε στον κάδο 50 γρ. νερό και τοποθετήστε τους δίσκους του Varoma και ψήστε 30 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 0.5.

Βήμα 6

Μεταφέρετε το σπανάκι στο καλαθάκι για να στραγγίσει. Όταν στραγγίσει, μεταφέρετε το σπανάκι και τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα 2 αυγά, χτυπημένα (βλ. συμβουλή), 300 γρ. φέτα, 100 γρ. γραβιέρα, 20 γρ. φρέσκια κρέμα, 2 κουταλιές μαϊντανό, ψιλοκομμένο, 2 κουταλιές άνηθο, ψιλοκομμένο, 1 πρέζα πιπέρι, 1 πρέζα μοσχοκάρυδο και ανακατέψτε καλά με τη σπάτουλα, για να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και αφήστε στην άκρη.

Μπεσαμέλ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 500 γρ. γάλα, 1 αυγό, 40 γρ. corn flour, 1 πρέζα αλάτι, 1 πρέζα άσπρο πιπέρι και ζεστάνετε 9 λεπτά/100°C/ταχύτητα 3.

Συναρμολόγηση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Λαδώστε ελαφρά τα 40 ατομικά φορμάκια για μάφινς και αφήστε τα στην άκρη.

Βήμα 2

Σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια, με τη βοήθεια ενός πλάστη, ανοίξτε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο φύλλο και με ένα κουπ πατ (Ø 10 εκ.) κόψτε 40 δίσκους. Τοποθετήστε τους δίσκους στα φορμάκια για μάφινς που αφήσατε στην άκρη.

Βήμα 3

Γεμίστε κάθε φορμάκι με 1 κουταλιά γέμισης, καλύψτε με μπεσαμέλ και πασπαλίστε με λίγο τριμμένο τυρί. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Βήμα 4 Ψήστε για 25-30 λεπτά (180°C) και αφήστε να κρυώσουν προτού σερβίρετε.

Συμβουλές

1. Χτυπήστε τα αυγά, ξεχωριστά, σε ένα μπολ με ένα πιρούνι.

2. Τα ατομικά φορμάκια για μάφινς πρέπει να είναι μεταλλικά ή σιλικόνης.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι