Ελιόπιτες με σπανάκι

Εναλλακτικό αλμυρό! Συνταγή από: Μαρίνα Παντελίδου.

YΛΙΚΑ

  • 50 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα στα 3
  • 50 γρ. φρέσκο κόλιανδρο
  • 100 γρ. σπανάκι
  • 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 100 γρ. νερό
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 25 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 150 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 330 γρ. αλεύρι χωριάτικο
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 200 γρ. ελιές, χωρίς κουκούτσι

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • αντικολλητικό χαρτί
  • ταψί
  • μπολ
  • πετσέτα
  • σχάρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Καλύψτε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί του φούρνου και αφήστε στην άκρη. Ρίξτε στον κάδο 50 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα στα τρία, 50 γρ. φρέσκο κόλιανδρο, 100 γρ. σπανάκι και κόψτε 5

δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού, 100 γρ. νερό, 50 γρ. ελαιόλαδο, 25 γρ. φρέσκια μαγιά και ζεστάνετε 2 λεπτά/37°C/ταχύτητα 3.

Βήμα 3

Προσθέστε 150 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως, 300 γρ. αλεύρι χωριάτικο, 2 πρέζες αλάτι και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 4.

Βήμα 4

Προσθέστε τα κομμένα χόρτα που αφήσατε στη άκρη και ρυθμίστε Ζύμη/30 δευτερόλεπτα.

Βήμα 5

Προσθέστε 30 γρ. αλεύρι χωριάτικο, 200 γρ. ελιές, χωρίς κουκούτσι και ρυθμίστε Ζύμη/10 δευτερόλεπτα.

Βήμα 6

Μοιράστε τη ζύμη σε 12 κομμάτια και με βρεγμένα χέρια πλάστε 12 μπάλες και μεταφέρετε στο ταψί που αφήσατε στην άκρη. Σκεπάστε με μια πετσέτα και αφήστε περίπου 1 ώρα να φουσκώσουν. Λίγο πριν τελειώσει η μια ώρα, περίπου 15 λεπτά, προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Ψήστε για 30 λεπτά (200°C) ή μέχρι να ροδίσουν. Μεταφέρετε τις ελιόπιτες σε μια σχάρα να κρυώσουν προτού σερβίρετε

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι