Πανεύκολα τρουφάκια με ταχίνι

Μπουκίτσες απόλαυσης! Συνταγή από: Ηλιάνα Αραβή

ΥΛΙΚΑ

  • 125 γρ. χουρμάδες (φοινίκια), χωρίς κουκούτσια
  • 100 γρ. ταχίνι (αχτύπητο), ολικής αλέσεως
  • 1 κ.σ. κανέλα, αλεσμένη
  • 1 /2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 30 γρ. αλεύρι καρύδας
  • 25 γρ. καρύδα, αποξηραμένη, αλεσμένη, για το γαρνίρισμα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • Μπολ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 125 γρ. χουρμάδες (φοινίκια), χωρίς κουκούτσια και αλέστε 8 λεπτά/ταχύτητα 9.

Βήμα 2

Προσθέστε 100 γρ. ταχίνι, ολικής άλεσεως και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.

Βήμα 3

Προσθέστε 1 κουταλιά κανέλα, 1 /2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας, 30 γρ. αλεύρι καρύδας και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.

Βήμα 4

Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ και σχηματίστε μπάλες Ø 2-3 εκ. (1 κουταλάκι καλά γεμάτο). Περάστε κάθε μπάλα, με την αλεσμένη, αποξηραμένη καρύδα, ανακινώντας την κάλα ώστε να γίνει πλήρης επικάλυψη. Εναλλακτικά, μπορείτε να τις αφήσετε σκέτες. Σερβίρετε αμέσως ή διατηρήστε στο ψυγείο.

Παραλλαγές

1. Μπορείτε να προσθέσετε όποιο βούτυρο ξηρών καρπών θέλετε στη θέση του ταχίνι.

2. Μπορείτε να τα καλύψετε με κακάο, μπισκότο ή σουσάμι αντί για καρύδα αποξηραμένη.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι