Στα τέλη Οκτωβρίου αποφασίζουν οι Οικολόγοι για τις Προεδρικές

Τις τελικές του αποφάσεις αναμένεται να λάβει στα τέλη Οκτωβρίου το Κίνημα Οικολόγων, σε ό,τι αφορά την στήριξη υποψηφιότητας για τις Προεδρικές Εκλογές του 2023, με βάση τα νέα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν. 

Μετά τη σημερινή συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής, αποφασίστηκαν οι ημερομηνίες τόσο για την εσωτερική δημοσκόπηση, όσο και για την πραγματοποίηση της διευρυμένης Κεντρικής Επιτροπής, η οποία θα συνεκτιμήσει όλα τα αποτελέσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα δεδομένα των Προεδρικών ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής των Οικολόγων

Σύμφωνα με ανάρτηση του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής, Έφη Ξάνθου, οι Οικολόγοι προχωρούν με εσωτερική δημοσκόπηση με κάλπη, που θα διεξαχθεί στα κατά τόπους επαρχιακά γραφεία, στις 17-18 και 19/9. Όπως σημειώνει «μέλη που θα κωλύονται να συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία δια ζώσης θα μπορούν να ψηφίσουν με σφραγισμένο φάκελο πριν από αυτές τις ημερομηνίες».

Ανέφερε ακόμη πως η διευρυμένη Κεντρική Επιτροπή των Οικολόγων θα συνεδριάσει στις 2/10/22 για να της παρουσιαστούν τα αποτελέσματα και το αποτέλεσμα της διαβούλευσης με τον υποψήφιο/ους που τυχόν θα ξεχωρίσει/ουν από αυτή τη διαδικασία από την πολιτική επιτροπή. Στις 2/10 λοιπόν το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών παίρνει απόφαση πότε θα συγκαλέσει εκλογική συνδιάσκεψη για να αποφασίσει ποιον πρόεδρο θα στηρίξει. Χρονοδιάγραμμα μέχρι τέλος Οκτωβρίου, για να χρησιμοποιηθεί το ενδιάμεσο διάστημα να γίνει διαβούλευση, πρόσθεσε. 

Υπενθυμίζεται ότι το Κίνημα ουσιαστικά εξετάζει τις περιπτώσειες των υποψηφίων Ανδρέα Μαυρογιάννη, Νίκου Χριστοδουλίδη, Μάριου Ηλιάδη, Αχιλλέα Δημητριάδη, Γιώργου Κολοκασίδη και Χριστόδουλου Πρωτοπαπά, οι οποίοι απάντησαν στα ερωτήματα που τους είχαν τεθεί επί συγκεκριμένων προγραμματικών ζητημάτων. Οι απαντήσειες αυτές θα συνεκτιμηθούν μαζί με τα αποτελέσματα της εσωτερικής δημοσκόπησης, η οποία έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, στη συνεδρία στις 2 του Οκτώβρη, έτσι ώστε να μπορεί, εντός του μήνα, να ληφθεί η τελική απόφαση σε νέα συνεδρία.

Σημειώνεται ότι, με βάση τις πρόνοιες του Καταστατικού, για να ληφθεί απόφαση υπέρ κάποιου προσώπου, θα πρέπει να την υποστηρίξει το 60% των μελών της διευρυμένης Κεντρικής Επιτροπής. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα δεδομένα των Προεδρικών ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής των Οικολόγων

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ