Διευκρινήσεις Ηλιάδη για πολιτογραφήσεις από το δικηγορικό του γραφείο

Διευκρινήσεις έδωσε ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Μάριος Ηλιάδης, με αφορμή το χθεσινό πρώτο debate, υποψηφίων ΠτΔ στο ΡΙΚ και τις αναφορές στις πολιτογραφήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο «φόρος διαφθοράς», τα διαβατήρια και οι δεσμεύσεις του πρώτου debate

Ο κος Ηλιάδης σε ανακοίνωσή του διευκρινίζει πως, «σε κάποια στιγμή της συζήτησης και επιχειρώντας ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ να απαντήσει στην έντονη κριτική που άσκησα στην παρούσα διακυβέρνηση, για τον ρόλο και τις ευθύνες της στο τεράστιο θέμα της διαφθοράς, ο κ.Νεοφύτου άφησε κάποια αόριστη αιχμή ότι και το δικό μου δικηγορικό γραφείο διενήργησε πολιτογραφήσεις».

Όπως σημειώνει «ζήτησα αμέσως τον λόγο για να απαντήσω αλλά ο κ.Νεοφύτου έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν άφηνε κανένα απολύτως υπονοούμενο σε βάρος μου με την αναφορά του αυτή και τόνισε εμφαντικά - δύο μάλιστα φορές - ότι είναι «ο τελευταίος άνθρωπος σε αυτό τον τόπο ο οποίος θα διανοείτο να αμφισβητήσει την εντιμότητα και καθαρότητα μου».

Επίσης ξεκαθαρίζει ότι «μετά την διευκρίνιση αυτή του κ.Αβέρωφ αλλά και την εξέλιξη της όλης συζήτησης και μη θέλοντας να πισωγυρίσω σε ένα μη θέμα, δεν επανήλθα, θέλοντας να αξιοποιήσω τον υπόλοιπο χρόνο μου για να διατυπώσω και αναπτύξω τις προεκλογικές θέσεις και προτάσεις μου. Για να μην αιωρείται ωστόσο κάποια αμφιβολία θέλω σήμερα να ξεκαθαρίσω ότι στα 10 τόσα χρόνια που ίσχυσε το ΚΕΠ, το δικηγορικό μου γραφείο προώθησε, απόλυτα νόμιμα, τηρώντας όλους τους  προβλεπόμενους όρους και με απόλυτη διαφάνεια, τρείς μόνο πολιτογραφήσεις ξένων πολιτών. Πρόκειται για πρόσωπα-επενδυτές εβραϊκής καταγωγής, με μεγάλες επενδύσεις και σε άλλες χώρες και των οποίων η δραστηριοποίηση στην Κύπρο προσθέτει κύρος στην πατρίδα μας ως διεθνούς επενδυτικού προορισμού. Παρά δε τα όσα μαθαίνουμε και τις κατά καιρούς έρευνες που έγιναν για τις πολιτογραφήσεις, ουδέποτε έχει διαπιστωθεί οτιδήποτε μεμπτό για τις τρείς αυτές πολιτογραφήσεις, αλλά και για τους συγκεκριμένους επενδυτές».

«Γενικότερα θεωρώ ότι το πρώτο τηλεοπτικό debate του ΡΙΚ μεταξύ υποψηφίων Προέδρων, απέδειξε και την ωφελιμότητα αυτών των συζητήσεων αλλά και την αναγκαιότητα τους για την ενημέρωση των ψηφοφόρων, δικαιώνοντας απόλυτα τόσο εμένα προσωπικά, όσο και άλλους ανθυποψήφιους μου, που επιμέναμε και επιμένουμε ότι μόνο μέσα από τέτοιες συζητήσεις θα μπορέσουν οι ψηφοφόροι να ακούσουν και κυρίως να συγκρίνουν θέσεις αλλά και προσωπικότητες. Απέδειξε επίσης ότι και οι πραγματικά ανεξάρτητοι υποψήφιοι, εκείνοι δηλαδή που δεν υποστηριζόμαστε από κανένα κόμμα, έχουμε και θέσεις και απόψεις και προτάσεις, ότι είμαστε τουλάχιστον ισάξιοι των κομματικών υποψηφίων και ότι δικαιούμαστε δικαιότερης μεταχείρισης και προβολής από τα ΜΜΕ», αναφέρει ο κος Ηλιάδης.

Τέλος αναφέρει πως θα ήθελε επίσης «για μία ακόμη φορά να ψέξω την περιφρονητική, τόσο προς εμάς, όσο και προς τους πολίτες, στάση του μη ανεξάρτητου υποψήφιου Νίκου Χριστοδουλίδη να απέχει από τα debates και να συνεχίζει την προσφιλή τακτική του, του «κρύψε να περάσουμε», φοβούμενος να αναλάβει τις ευθύνες του ως σημαίνων στέλεχος μίας 10ετούς διακυβέρνησης, η οποία έχει καταγραφεί στην συνείδηση των πολιτών, ως η πιο διεφθαρμένη, αποτυχημένη και αντιλαϊκή διακυβέρνηση που είχαμε ποτέ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Ψήνουν» συνεργασία τέσσερις υποψήφιοι-Η αποκάλυψη Ηλιάδη

Δειτε Επισης

Η ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού στο επίκεντρο της συνάντησης Στεφάνου-Κουτσούμπα
Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με υφυπουργό Υγείας Ελλάδας
ΠτΔ: Η κατάσταση στο Κυπριακό μέρα με την μέρα γίνεται χειρότερη
Τις γνωστές, αδιάλλακτες θέσεις του θα εκφράσει ο Τατάρ στον Αντόνιο Γκουτέρες
Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική