Πρότασή για την ενεργειακή κρίση από τον Χριστοφίδη-Ανοιχτή επιστολή προς τον Περδίο

Ανοιχτή επιστολή προς τον Υφυπουργό Τουρισμού απέστειλε την Πέμπτη ο υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, στην οποία παραθέτει την πρότασή του που αφορά στην ενεργειακή κρίση, αναφέροντας πως η ενεργειακή κρίση προσφέρει μια ανεπανάληπτη τουριστική και οικονομική ευκαιρία στην Κύπρο.  

Στην επιστολή του, ο κ. Χριστοφίδης αναφέρει πως η πρότασή του θα δώσει ώθηση στον τουρισμό να αναπτυχθεί ολόκληρο τον χρόνο, θα συρρικνώσει σε ένα βαθμό το εξωτερικό χρέος της Κύπρου, θα κρατήσει την εποχιακή ανεργία σε χαμηλά επίπεδα, θα μειώσει τα επιδόματα ανεργίας που δίνονται στους ξενοδοχοϋπάλληλους, καθώς αρκετοί από αυτούς θα έχουν δουλειά όλο τον χρόνο.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Χριστοφίδη τα οφέλη από τον τουρισμό διαρκείας είναι πολλαπλά και η ενεργειακή κρίση θα δώσει την ευκαιρία να την αξιοποιήσουμε προς όφελος μας. 

Σημειώνει πως "σίγουρα πολλοί Ευρωπαίοι συνταξιούχοι θα εγκαταλείψουν τις βόρειες χώρες για αρκετό διάστημα και θα ταξιδέψουν στη Μεσόγειο σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τους υψηλούς ηλεκτρικούς λογαριασμούς, ανταλλάσσοντάς τους με διακοπές σε πιο θερμές χώρες στη Μεσόγειο».

Όπως σημειώνει «αυτό ήδη καταγράφεται στον βορειοευρωπαϊκό Τύπο», ενώ διερωτάται «τι κάνει το Υφυπουργείο Τουρισμού, ώστε να αναπτύξει αυτήν την προοπτική για την πατρίδα μας;».

Προτείνει όπως «ετοιμαστούν ελκυστικά τουριστικά πακέτα, να μείνουν ανοιχτές οι ξενοδοχειακές μονάδες και να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους», για να σημειώσει πως «οι κυβερνήσεις των χωρών αυτών θα επιδίωκαν μια τέτοια εξέλιξη, γιατί προτιμούν η περιορισμένη ενέργεια να καταναλώνεται στις βιομηχανικές μονάδες παρά στα νοικοκυριά».

Τέλος, αναφέρει ότι η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πρέπει να επιδιώξει εδώ και τώρα διακρατικές συμφωνίες, σημειώνοντας ότι «είναι η ευκαιρία να δημιουργήσουμε τον χειμερινό τουρισμό που για χρόνια προσδοκούμε».

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ