Κυριακή 25 Σεπ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Κενή καρέκλα και επαναπρογραμματισμό debate ζητά ο Κολοκασίδης-H επιστολή σε ΡΙΚ

  17/08/2022 13:23
Κενή καρέκλα και επαναπρογραμματισμό debate ζητά ο Κολοκασίδης-H επιστολή σε ΡΙΚ

Κενή καρέκλα και επαναπρογραμματισμό debate ζητά ο Κολοκασίδης-H επιστολή σε ΡΙΚ

  17/08/2022 13:23

Συνέχεια στο ζήτημα που προέκυψε με τη μη συμμετοχή του υποψηφίου Νίκου Χριστοδουλίδη στα debates του Σεπτεμβρίου που προγραμμάτισε το ΡΙΚ, έδωσε με επιστολή του ο υποψήφιος Γιώργος Κολοκασίδης. Με αυτήν ζητά από το ΡΙΚ, όπως προχωρήσει σε επαναπρογραμματισμό των συζητήσεων με την ίδια σύνθεση εντός του Οκτωβρίου και να αφήνει κενή τη θέση οποιουδήποτε υποψηφίου αρνηθεί να συμμετάσχει στις προγραμματισμένες συζητήσεις του ερχόμενου μήνα.   

«Καλούμε δε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση να εφαρμόσει επιτέλους ισότιμα κριτήρια προβολής των υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας και να μην μεροληπτεί υπέρ των τεσσάρων κομματικών υποψηφίων και σε βάρος των ανεξάρτητων υποψηφίων», αναφέρει ο κ. Κολοκασίδης.   

Η επιστολή απευθύνεται στον Πρόεδρο του ΡΙΚ, Μιχάλη Μιχαήλ, και υπογράφεται από τον συντονιστή του επιτελείου του Δήμο Κουγιούντα. Σε αυτήν αναφέρεται πως «μετά την απόφαση του κ. Νίκου Χριστοδουλίδη να μην παραστεί σε καμμιά από τις τηλεμαχίες του ΡΙΚ κατά το Σεπτέμβριο, ιδιαίτερα στην τηλεμαχία που ήταν προγραμματισμένη την 1η Σεπτεμβρίου στην οποία κλήθηκε και ο κ. Γιώργος Κολοκασίδης, αναμένουμε ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση:

Θα τηρήσει την πολιτική της «κενής καρέκλας» κατά τις τηλεμαχίες του Σεπτεμβρίου για όσους υποψήφιους αθετήσουν τις υποσχέσεις τους και δεν παραστούν στις προγραμματισμένες συζητήσεις, όπως είχατε αναφέρει δημοσίως.

Για σκοπούς δεοντολογίας και σωστής προβολής των υποψηφίων, θα επαναπρογραμματιστεί με τους ίδιους συζητητές η τηλεμαχία της 1ης Σεπτεμβρίου τον Οκτώβριο σε μέρα και ώρα που θα βολεύει και το πρόγραμμα του κ. Χριστοδουλίδη.

Για σκοπούς ίσης και αντικειμενικής μεταχείρισης, πολυφωνίας και σωστής ενημέρωσης των πολιτών, θα παραχωρηθεί ισότιμος χρόνος στους ανεξάρτητους υποψηφίους και δεν θα συνεχιστεί η σκανδαλώδης ευνοιοκρατική πολιτική υπέρ των τεσσάρων κομματικών υποψηφίων (Α. Νεοφύτου – Ν. Χριστοδουλίδη – Α. Μαυρογιάννη- Χρ. Χρίστου)».

«Κατ’ εμάς το ΡΙΚ δεν νοείται να αποτελεί προέκταση των κομμάτων, αλλά οφείλει να λειτουργεί ως ανεξάρτητη δημόσια ραδιοτηλεόραση που υπηρετεί τους πολίτες. Οτιδήποτε λιγότερο, αποτελεί έκπτωση από τους δημοκρατικούς κανόνες», τονίζει καταληκτικά το επιτελείο Κολοκασίδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα debates, η μάχη των εντυπώσεων και το πραγματικό στοίχημα των υποψηφίων

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας