Βάζουν μπρος για Σεπτέμβρη τα επιτελεία-Στα οργανωτικά και το πρόγραμμα η έμφαση

Μπορεί ο Αύγουστος να προσφέρεται για να πάρουν τις απαραίτητες ανάσες οι υποψήφιοι και τα επιτελεία τους, αφού θεωρείται νεκρός μήνας σε πολιτικούς όρους, κατά τον οποίο γίνονται μόνο τα βασικά στη δημόσια σφαίρα, αλλά κανένας δεν φαίνεται να επαναπαύεται ενόψει της μεγάλης μάχης στην οποία θα ριχθούν το Φθινόπωρο. Η περίοδος μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου θεωρείται κομβική σε μια προεκλογική εκστρατεία, καθώς είναι το προτελευταίο στάδιο, κατά το οποίο παραδοσιακά αυξάνεται το ενδιαφέρον για τις Προεδρικές Εκλογές και πολλοί ψηφοφόροι λαμβάνουν τις αποφάσεις τους στη βάση μιας πιο ολοκληρωμένης εικόνας για τις επιλογές που έχουν ενώπιον τους.

Γι’ αυτό το λόγο και τα επιτελεία, με εξαίρεση ίσως τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου, αναμένεται να συνεχίσουν τη δουλειά, ώστε να είναι πανέτοιμα για τους φθινοπωρινούς μήνες και τις πολλές προκλήσεις που έρχονται. Αν και αναμένεται να υπάρξουν εξορμήσεις των περισσότερων υποψηφίων και τον Αύγουστο, ώστε να διατηρηθεί και να ενισχυθεί η προσωπική επαφή, η περισσότερη δουλειά αυτό το διάστημα γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες, με την έμφαση να δίνεται στο πρόγραμμα και το οργανωτικό κομμάτι, έχοντας στραμμένο το βλέμμα στον Σεπτέμβριο.

Αβέρωφ Νεοφύτου

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, έχοντας  ήδη δώσει μια πρώτη γεύση του προγράμματός του μέσα από τις 100 θέσεις που δημοσιοποίησε, επιδιώκει να ενταθεί το επόμενο διάστημα ο πολιτικός διάλογος, ώστε να μπορεί να τις ξεδιπλώσει. Στο επιτελείο του θεωρούν ότι ο διάλογος αναδεικνύει τη διαφορά του από τους άλλους υποψηφίους και γι’ αυτό καλωσορίζουν τα debates που ανακοινώθηκαν για τον Σεπτέμβριο. Την ίδια στιγμή, ο Αβέρωφ Νεοφύτου σκοπεύει το Φθινόπωρο να αποταθεί στοχευμένα σε συγκεκριμένες δημογραφικές και επαγγελματικές ομάδες, αναλύοντας προτάσεις τους που τις αφορούν άμεσα, ώστε να μπορεί να μιλά στοχευμένα και να τους τις παρουσιάσει σε λεπτομέρεια.

Ταυτόχρονα, δουλειά γίνεται και σε άλλα επίπεδα, καθώς οργανώνονται εκδηλώσεις φίλων και υποστηρικτών, μικρές και μεγάλες, σε όλες τις επαρχίες, ώστε να ενισχυθεί η άμεση επικοινωνία. Θεματικές εκδηλώσεις θα οργανωθούν και κεντρικά, έχοντας ως στόχο την παρουσίαση του προγράμματος. Στο πρόγραμμα των επόμενων μηνών είναι η επικοινωνία τόσο με τις διάφορες τοπικές και άλλες ομάδες του ΔΗΣΥ όσο και με την κοινωνία ευρύτερα, με έμφαση στο περιεχόμενο της υποψηφιότητας, η οποία είναι στρωμένη και καλά οργανωμένη.

Ανδρέας Μαυρογιάννης

Πολύ σύντομο διάλειμμα θα κάνουν το καλοκαίρι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης και η ομάδα του, καθώς δουλεύουν εντατικά σε όλα τα επίπεδα. Ο υποψήφιος εκμεταλλεύεται τον Ιούλιο και τον Αύγουστο για καθημερινές εξορμήσεις σε κάθε γωνιά της Κύπρου, που στόχο έχουν να συστηθεί στους ψηφοφόρους και να έχει κατ’ ιδίαν επαφές μαζί τους. Οι συγκεντρώσεις αυτές αναμένεται να συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια του Φθινοπώρου, σε διάφορα formats.

Ταυτόχρονα βρίσκεται σε διαδικασία διαμόρφωσης του προεκλογικού του προγράμματος, ο βασικός κορμός του οποίου αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός Σεπτεμβρίου. Τις θέσεις αυτές θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει και στα διάφορα debates που θα πραγματοποιηθούν το Φθινόπωρο, πέραν από τις διάφορες άμεσες επαφές που θα έχει σε συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις και διάφορες θεματικές δράσεις που προγραμματίζονται για ζητήματα που θέτει ψηλά στην ατζέντα.  

Νίκος Χριστοδουλίδης

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, έχοντας εξασφαλίσει πριν από το καλοκαίρι την υποστήριξη του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ, δίνει αυτό το διάστημα τη μεγαλύτερη έμφαση στο πρόγραμμά του, το οποίο ολοκληρώνεται, ώστε να τεθεί ενώπιον των ψηφοφόρων μέσα στο Φθινόπωρο. Οι διάφορες ομάδες εργασίας δουλεύουν πάνω στις λεπτομέρειες, ώστε να προχωρήσουν το επόμενο διάστημα στην παρουσίασή του, με τον τρόπο που θα γίνει αυτό να είναι επίσης υπό συζήτηση.

Το επιτελείο παραμένει στην υφιστάμενή του μορφή, καθώς δεν θα «μετακομίσουν» εκεί εκπρόσωποι των δύο κομμάτων του Κέντρου. Η απόφαση είναι να κάνουν την οργανωτική εργασία ανεξάρτητα, ο καθένας με τη δική του βάση, και να υπάρχει συντονισμός, ο οποίος θα επεκταθεί και σε άλλες πτυχές του προεκλογικού, πέραν του οργανωτικού. Σε ό,τι αφορά τις δημόσιες εμφανίσεις, προς το παρόν αυτό το βάρος αναμένεται να αναληφθεί από το επιτελείο, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται εκπρόσωποι του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ. Ο υποψήφιος αναμένεται να αραιώσει τις δικές του εμφανίσεις και τις επαφές το καλοκαίρι και να επανέλθει δριμύτερος τον Σεπτέμβριο. Αναμένεται, ωστόσο, να συνεχίσει τις επισκέψεις του σε μικρές συγκεντρώσεις, στις οποίες έχει την ευκαιρία για κατ’ ιδίαν συζητήσεις με κόσμο.  

Χρίστος Χρίστου

Ο Αύγουστος θα είναι μήνας δουλειάς για τον πρόεδρο του ΕΛΑΜ και το επιτελείο του, καθώς αφενός έχει προγραμματισμένες αρκετές δημόσιες εμφανίσεις και αφετέρου γίνεται πολλή δουλειά ενόψει Φθινοπώρου, όπου πλέον οι μηχανές θα δουλέψουν πλήρως ενόψει των εκλογών. Η έμφαση δίνεται στο οργανωτικό κομμάτι, με τη δουλειά να συνεχίζεται και τους επόμενους μήνες, τόσο σε κεντρικό όσο και σε επαρχιακό επίπεδο. Πέραν των αντικατοχικών εκδηλώσεων που είναι προγραμματισμένες για τον Αύγουστο αλλά και μία θεματική για τη λαθρομετανάστευση, ο Χρίστος Χρίστου ετοιμάζεται για πολλές συγκεντρώσεις και εξορμήσεις κατά τη διάρκεια του Φθινοπώρου.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα, ο σκελετός ήδη υπάρχει, καθώς είναι οι γνωστές θέσεις του κόμματος, ωστόσο οι ομάδες εργάζονται εντατικά ώστε να λάβει την τελική του μορφή. Εντός Σεπτεμβρίου αναμένεται να εκδοθεί, να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα και να ανακοινωθεί στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης, ενώ υπό μελέτη βρίσκονται και οι θεματικές εκδηλώσεις για παρουσίασή του στο κοινό.

Αχιλλέας Δημητριάδης

Σε αντίθεση με τους υποψηφίους που επιθυμούν να ρίξουν ρυθμούς τις επόμενες εβδομάδες, ο Αχιλλέας Δημητριάδης θα πάρει το μικρό λεωφορείο που γέμισε με τις φωτογραφίες του και θα γυρίσει όλη την Κύπρο, ώστε να έχει προσωπικές επαφές με τον κόσμο σε καθημερινή βάση. Στόχος του είναι τον Αύγουστο αλλά και τις αρχές του Φθινοπώρου το λεωφορειάκι να βρεθεί σε κάθε σημείο της Κύπρου και να έχει κυρίως επαφή με ανθρώπους της της υπαίθρου, με τους οποίους δεν είχε μέχρι στιγμής πάρα πολλές συναντήσεις.

Μετά την πάροδο του καλοκαιριού θα ανακοινωθούν εκδηλώσεις και τρόποι να εμπλακούν οι νέοι στην προεκλογική εκστρατεία του κ. Δημητριάδη. Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμά του, αναμένεται να προστεθούν και άλλες θέσεις, οι οποίες θα είναι τεκμηριωμένες και όπου χρειάζεται κοστολογημένες, ώστε να υπάρχει μια εμπεριστατωμένη ανάλυση από πλευράς του. Η ομάδα του εργάζεται κυρίως σε αυτές τις πτυχές τώρα, ώστε να μπορεί να γίνει η ολοκληρωμένη παρουσίαση το επόμενο διάστημα.

Γιώργος Κολοκασίδης

Για τη μεγάλη του αντεπίθεση ετοιμάζεται ο Γιώργος Κολοκασίδης, ο οποίος εκμεταλλεύεται το καλοκαίρι ως περίοδο οργάνωσης και ανασύνταξης. Παράλληλα με το οργανωτικό, η προσοχή είναι στραμμένη στο πρόγραμμα, με τις θέσεις σε κάποιους σημαντικούς τομείς να έχουν ήδη ολοκληρωθεί και η δουλειά να επικεντρώνεται στα υπόλοιπα, ώστε να μπορεί να γίνει η παρουσίασή του κάποια στιγμή το Φθινόπωρο.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών αναμένεται ο κ. Κολοκασίδης να πάρει κι άλλες ευκαιρίες για δημόσιες παρεμβάσεις, τις οποίες προτίθεται να εκμεταλλευτεί πλήρως, παράλληλα με την οργανωτική και επικοινωνιακή επίθεση που ετοιμάζει. Την ίδια στιγμή, συνεχίζει τις επαφές του με οργανωμένα σύνολα και γνωστές προσωπικότητες, οι οποίοι αναμένεται το επόμενο διάστημα να βγουν να του προσφέρουν στήριξη και δημόσια, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για πρόσωπα έκπληξη.

Μάριος Ηλιάδης

Με στόχο την αύξηση των ποσοστών του μπαίνει στο Φθινόπωρο ο Μάριος Ηλιάδης, επιστρατεύοντας διάφορα όπλα που έχει στη φαρέτρα του. Ποντάροντας σε πολύ καλύτερα νούμερα από αυτά που καταγράφουν μέχρι στιγμή οι δημοσκοπήσεις, ο υποψήφιος προτίθεται να συνεχίσει τις παρεμβάσεις του μέσω ανακοινώσεων, συγκεντρώσεων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σε συνδυασμό με τα νέα εργαλεία που έχει στη διάθεση του.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Φθινοπώρου προγραμματίζονται μικρές και μεγάλες συγκεντρώσεις σε όλη την Κύπρο. Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα, είναι έτοιμο και μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές ώστε να παρουσιαστεί μετά τον Σεπτέμβριο. Στόχος του κ. Ηλιάδη είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προβολή, την οποία αναμένεται να επιτύχει μέσα από διάφορες καινοτομίες.

Κωνσταντίνος Χριστοφίδης

Με μια εκστρατεία που βασίζεται στον εθελοντισμό προχωρά στο προτελευταίο στάδιο της προεκλογικής εκστρατείας ο Κωνσταντίνος Χριστοφίδης. Με περιορισμένους πόρους και λίγες ευκαιρίες δημόσιας προβολής, η έμφαση δίνεται στον απευθείας διάλογο με την κοινωνία, με τον υποψήφιο να είναι έτοιμος να συζητήσει με τους πολίτες τα θέματα που τον απασχολούν στην καθημερινότητά του, φέρνοντας στο τραπέζι καινούρια ζητήματα και έχοντας ως κεντρικό άξονα την επιστημονική τεκμηρίωση.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει ο υποψήφιος στην περιοχή του Τροόδους, την οποία θέλει να γυρίσει, πηγαίνοντας στα χωριά και μιλώντας με τους ψηφοφόρους, καθώς έχει ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπτυξη της περιοχής, την οποία θα ήθελε να παρουσιάσει στους άμεσα ενδιαφερόμενους. Το πρόγραμμα είναι έτοιμο και αναμένεται στις αρχές Σεπτεμβρίου να κυκλοφορήσει σε μορφή e-book, καταγράφοντας τις βασικές αρχές της υποψηφιότητας Χριστοφίδη.

Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς

Εντός Σεπτεμβρίου αναμένεται να εξαγγείλει επίσημα την υποψηφιότητά του ο Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς και προς αυτήν την κατεύθυνση εργάζεται τώρα. Ταυτόχρονα αναμένεται να παρουσιάσει στο κοινό την ομάδα που τον πλαισιώνει και να δώσει έμφαση στην γνωστοποίηση των προτάσεών του, μέσα από εκδηλώσεις που θα έχουν κυρίως διαλογικό χαρακτήρα και θα προβάλλονται και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και επισκέψεις σε κοινότητες και επαφές με οργανωμένα σύνολα.

Το πρόγραμμά του είναι σχεδόν έτοιμο και πρόθεσή του είναι να το θέσει σε δημόσια διαβούλευση, ώστε να καταγραφούν απόψεις, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσω της πύλης της υποψηφιότητάς του. Έμφαση δίνεται στην αποφασιστική διακυβέρνηση, που να λαμβάνει γρήγορα αποφάσεις και να αλλάξει την καθημερινότητά μας και στην καταπολέμηση της διαφθοράς, ενώ κεντρικός άξονας είναι οι επενδύσεις στην καινοτομία και την πρωτογενή παραγωγή, μέσω κέντρων και εταιρειών αριστείας και τεχνολογίας. Ένας από τους στόχους του κ. Πρωτοπαπά είναι να ενεργοποιηθούν οι νέοι, ώστε να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ