Άναψε φωτιές η φωτογραφία Χριστοδουλίδη με Λακκοτρύπη-Οργή από στελέχη της ΔΗΠΑ

Τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, αποτέλεσε για μερίδα στελεχών της της ΔΗΠΑ-Συνεργασίας, μια φωτογραφία που δημοσίευσαν αμφότεροι στα κοινωνικά δίκτυα ο Νίκος Χριστοδουλίδης και η σύζυγος του Φιλίππα Καρσερά, στην οποία απεικονίζεται ο τέως υπουργός Εξωτερικών, με τον τέως υπουργό Ενέργειας Γιώργο Λακκοτρύπη σε εστιατόριο στον Πρωταρά.  

Η φωτογραφία κυκλοφόρησε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προκάλεσε την οργή στελεχών της ΔΗΠΑ-Συνεργασίας, τα οποία θεωρούν πως το γεγονός ότι ο Γιώργος Λακκοτρύπης ο οποίος είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΔΗΠΑ-Συνεργασίας, φωτογραφίζεται μαζί με έναν εκ των υποψηφίων Προέδρων, πριν ληφθούν οι τελικές αποφάσεις από το κόμμα του, προσβάλλουν τα μέλη, τα στελέχη και την ηγεσία του κόμματος.

Είναι καλά γνωστό εδώ και καιρό, πως ο κ. Λακκοτρύπης μαζί με μια σειρά άλλων στελεχών που υπηρέτησαν την Κυβέρνηση Αναστασιάδη, πήραν θέση δίπλα από τον Νίκο Χριστοδουλίδη, προκαταλαμβάνοντας τις εξελίξεις. Υπενθυμίζεται πως η ΔΗΠΑ-Συνεργασία δεν έχει λάβει ακόμη τελική απόφαση για τις Προεδρικές Εκλογές κάτι που αναμένεται να συμβεί στα μέσα ή στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Στο μεταξύ στη φωτογραφία από το καλοκαιρινό γεύμα, πέραν του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Γιώργου Λακκοτρύπη, συμμετέχει και το μέλος το Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, Ανδρέας Μακρής.

Τα στελέχη της ΔΗΠΑ-Συνεργασίας, θεωρούν πως η δημοσίευση της εν λόγω φωτογραφίας, τόσο από τον ίδιο τον Νίκο Χριστοδουλίδη όσο κι από τη σύζυγο του, στέλνει λανθασμένα πολιτικά μηνύματα και αποτελεί παρέμβαση στις εσωκομματικές διαδικασίες. Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, ήδη στελέχη του κόμματος, επικοινώνησαν με τον Μάριο Καρογιάν και του ζήτησαν να αναλάβει δράση.

Σύμφωνα με τις ίδιες κομματικές και κοινοβουλευτικές πηγές, ο Μάριος Καρογιάν εξέφρασε και προσωπικά την απογοήτευση του από τη δημοσιοποίηση της εν λόγω φωτογραφίας και υπέδειξε πως θα επικοινωνήσει με τον κ. Λακκοτρύπη για να ζητήσει εξηγήσεις. Ο κ. Καρογιάν το τελευταίο διάστημα επιχειρεί να διατηρήσει τις ισορροπίες και να κρατήσει μια πιο μετριοπαθή στάση ανάμεσα στα στελέχη του κόμματος, που τάσσονται υπέρ του ενός ή υπέρ του άλλου υποψηφίου, ωστόσο παραδέχθηκε πως η δημοσιοποίηση της φωτογραφία Λακκοτρύπη-Χριστοδουλίδη, στέλνει λανθασμένα μηνύματα.

Πάντως, πηγές εντός της ΔΗΠΑ-Συνεργασίας, έθεσαν μια σειρά από ζητήματα, μεταξύ των οποίων το γεγονός πως ο κ. Λακκοτρύπης, όπως και κάποια άλλα στελέχη, είναι τα ίδια που έλαβαν αξιώματα και είναι οι μόνοι που επωφελήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια και σήμερα εντελώς απροκάλυπτα, δημιουργούν ζητήματα, ποδηγετούν τις αποφάσεις του κόμματος και επιχειρούν να κατευθύνουν το κόμμα εκεί που οι ίδιοι επιθυμούν. Σημειώνουν την ίδια ώρα πως ο κ. Λακκοτρύπης δικαιούται να διατηρεί τις φιλίες του και να λαμβάνει τις δικές του αποφάσεις, ωστόσο θεωρούν πως η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών, δεν είναι τίποτα λιγότερο από πολιτικό μήνυμα με συγκεκριμένους αποδέκτες τα ίδια τα στελέχη της ΔΗΠΑ-Συνεργασίας.

Επιπλέον, για τον Νίκο Χριστοδουλίδη, επισημαίνουν πως χθες Κυριακή, αντί να βρίσκεται στο μνημόσυνο του Μακαρίου, επέλεξε να κάνει πάει στον Πρωταρά, την ώρα που λαμβάνει στήριξη από το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ. «Η απουσία του υποψήφιου από το μνημόσυνο του πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ήταν εκκωφαντική, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Πάντως το σκηνικό έτσι όπως διαμορφώνεται με τις διεργασίες εντός και εκτός ΔΗΠΑ-Συνεργασίας, υπενθύμισε σε πολλούς το ανάλογο σκηνικό μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής των Προεδρικών Εκλογών, όταν στελέχη του ΔΗΚΟ, τότε έσπευσαν στο Κελλάκι για παρέχουν στήριξη στον Δημήτρη Χριστόφια, την οποία ανέμεναν να εξαργυρώσουν με διορισμούς, ωστόσο ο Μάριος Καρογιάν, που τότε ήταν πρόεδρος του ΔΗΚΟ, έβαλε τέλος στις ραδιουργίες, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων και συνάμα αποκλείοντας τα συγκεκριμένα στελέχη από την Κυβέρνηση Χριστόφια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Δεν υπήρξαν ενστάσεις για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές-Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο
Oικολόγοι για τις δύο πυρκαγιές-«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο»
Επαναδιεκδικεί τον δήμο Στροβόλου ο Παπαχαραλάμπους-«Τα τελευταία χρόνια βάλαμε γερά θεμέλια»