Οργώνει την Κύπρο ο Μαυρογιάννης-Καθημερινές επαφές και εξορμήσεις

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες στο επιτελείο του Ανδρέα Μαυρογιάννη, έτσι ώστε να προχωρήσουν όλες οι πτυχές της υποψηφιότητάς του. Δεδομένου ότι η εξαγγελία έγινε σχετικά πρόσφατα και ότι δεν υπήρξε μεγάλη προεργασία προηγουμένως, το καλοκαίρι είναι μία περίοδος κατά την οποία θα πρέπει να βγει δουλειά σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε να είναι τα πάντα έτοιμα για τους σημαντικούς μήνες που ακολουθούν.

Ο υποψήφιος βρίσκεται σε στάδιο πλήρους στελέχωσης της ομάδας του, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός Σεπτεμβρίου και θα ανακοινωθούν και τα πρόσωπα που θα τον εκπροσωπούν στις δημόσιες συζητήσεις. Ο ίδιος και οι συνεργάτες του, ωστόσο, δουλεύουν ταυτόχρονα σε οργανωτικό, προγραμματικό και επικοινωνιακό επίπεδο, δίνοντας μεγάλη έμφαση στις επαφές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα του κ. Μαυρογιάννη για αυτό το διάστημα, με εξαίρεση λίγες ημέρες τον Αύγουστο, είναι ασφυκτικά γεμάτο, καθώς μέχρι το μεσημέρι πραγματοποιεί συσκέψεις και επαφές με φορείς και οργανωμένα σύνολα και από το μεσημέρι και μετά ξεκινά τις εξορμήσεις του σε ολόκληρη την Κύπρο. Την εβδομάδα που διανύουμε η έμφαση δίνεται σε θέματα παιδείας, καθώς επιδιώχθηκαν συναντήσεις και συζητήσεις με εκπαιδευτικές οργανώσεις, τους οργανωμένους γονείς αλλά και τους ίδιους τους μαθητές, μέσα από τις οποίες γίνεται ο απαραίτητος διάλογος, ώστε να αποκτήσει ο υποψήφιος σφαιρική άποψη ενόψει του καταρτισμού των προγραμματικών του θέσεων. Παρόμοια δουλειά γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται και για άλλα σημαντικά θέματα, ενώ το επόμενο διάστημα, πέραν των κατ’ ιδίαν επαφών με φορείς και οργανωμένα σύνολα, θα ξεκινήσουν και κάποιες συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης.

Ο κορμός του προγράμματος αναμένεται να είναι έτοιμος εντός Σεπτεμβρίου. Στόχος είναι οι προτάσεις του κ. Μαυρογιάννη να είναι συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες, κοστολογημένες και με προσανατολισμό τη βελτίωση της ζωής των πολιτών. Καινοτομία αποτελεί το «φίλτρο» της αειφορίας, το γεγονός δηλαδή πως καταβάλλεται ενεργά προσπάθεια οι εισηγήσεις του υποψηφίου σε διάφορες θεματικές ενότητες, όπως είναι η οικονομία, ο τουρισμός, η ενέργεια, η παιδεία, οι μεταφορές και άλλα ζητήματα, να σχεδιαστούν με τρόπο που να λαμβάνει υπόψη το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και την οικολογική διάσταση.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είχε δηλώσει, αμέσως μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ότι στόχος του είναι να επισκεφθεί κάθε περιοχή της Κύπρου τουλάχιστον μία φορά και εκμεταλλεύεται τα βράδια του καλοκαιριού για να τον πετύχει. Τόσο τις καθημερινές όσο και τα Σαββατοκύριακα οργώνει το νησί, με καθημερινές επισκέψεις σε διάφορες περιοχές, ομιλίες σε συγκεντρώσεις και διάλογο με τους πολίτες. Προς αυτήν την κατεύθυνση αναμένεται να αξιοποιηθούν ακόμη και τα καλοκαιρινά φεστιβάλ, καθώς η περίοδος προσφέρεται για εξορμήσεις στην ύπαιθρο.

Από το περιβάλλον του εκτιμάται ότι αυτές οι καθημερινές εμφανίσεις δίνουν μεγάλη ώθηση στην υποψηφιότητά του, αφού αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους πολίτες να τον γνωρίσουν σε ένα χαλαρό πλαίσιο, μακριά από τα κουστούμια και τη διπλωματία του Κυπριακού και κυρίως να κατανοήσουν τον άνθρωπο Ανδρέα Μαυρογιάννη. Και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανταπόκριση είναι πολύ καλή, αφενός επειδή μαζεύεται πολύς κόσμος και αφετέρου επειδή του δίνεται η ευκαιρία να ξεδιπλώσει ενώπιον των ψηφοφόρων τον χαρακτήρα του. Μιλά με ευχέρεια εκτός κειμένου και κατ’ ιδίαν, ενώ η έμφυτη ευγένεια που διαθέτει φαίνεται να τον καθιστά εύκολα συμπαθή σε ένα κοινό που τον γνώριζε από μακριά, λόγω της απόστασης που υπάρχει μεταξύ των πολιτών και της διαπραγματευτικής διαδικασίας. Αντιθέτως τώρα, του δίνεται η ευκαιρία να επιδείξει οικειότητα και να μιλήσει με ειλικρίνεια για θέματα καθημερινότητας, με τον δικό του τρόπο.

Σε ό,τι αφορά το ΑΚΕΛ, παρόλο που το επιτελείο λειτουργεί ανεξάρτητα, υπάρχει συνεχής επικοινωνία, συντονισμός και συνεννόηση. Το κόμμα παρέχει στον κ. Μαυρογιάννη τον οργανωτικό μηχανισμό του, αλλά η υποψηφιότητα δεν περιορίζεται σε αυτόν, αφού στοχεύει και σε κοινά πέραν αυτού του ΑΚΕΛ. Συμμετέχει, παράλληλα, σε όλες τις εκφάνσεις της προεκλογικής εκστρατείας, από τον καταρτισμό του προγράμματος μέχρι τα επικοινωνιακά ζητήματα, τηρώντας όμως τις απαραίτητες αποστάσεις, που να διασφαλίζουν στον Ανδρέα Μαυρογιάννη την ανεξαρτησία των κινήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ