Είδε εκπροσώπους της ΟΕΛΜΕΚ ο Μαυρογιάννης-Συζήτησαν τα προβλήματα στην εκπαίδευση

Όλοι μαζί μπορούμε να συνεισφέρουμε σε μία πραγματική αλλαγή στην Παιδεία, ανέφερε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο οποίος πραγματοποίησε τη Δευτέρα συνάντηση με τη Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ, στα Γραφεία της Οργάνωσης. Η συνάντηση έγινε σε συνέχεια του κύκλου επαφών του κ. Μαυρογιάννη με οργανωμένους φορείς από τον χώρο της Παιδείας. 

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε το εκλογικό επιτελείο του κ. Μαυρογιάννη, στη συνάντηση συζητήθηκαν τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το εκπαιδευτικό μας σύστημα και ο εκπαιδευτικός κόσμος. Παράλληλα, έγινε ανταλλαγή απόψεων ως προς τις ενέργειες και πρακτικές αντιμετώπισής τους.

Επισημαίνεται ότι οι εκπαιδευτικοί αποτελούν βασικό πυλώνα της παιδείας του τόπου, επειδή διαθέτουν τις ικανότητες και τις γνώσεις να προσφέρουν ολόπλευρη μόρφωση στους μαθητές, δεδομένου ότι η Πολιτεία θα είναι σε θέση να παρέχει τα απαραίτητα εφόδια ώστε το δημόσιο σχολείο να εκσυγχρονιστεί και να αναβαθμιστεί.

Σε δηλώσεις του ο Ανδρέας Μαυρογιάννης τόνισε ότι η συζήτηση ήταν πολύ σημαντική. «Αυτά που ακούσαμε, οφείλουμε να τα αναλύσουμε και να τα λάβουμε υπόψιν για τη διαμόρφωση του πολιτικού μας προγράμματος», ανέφερε.

Εξέφρασε την επιθυμία του για τη συνέχιση των επαφών με την ΟΕΛΜΕΚ. «Όλοι μαζί μπορούμε να συνεισφέρουμε σε μία πραγματική αλλαγή στα θέματα της Παιδείας και ευρύτερα στην αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων που ταλανίζουν τα σχολεία μας και τους εκπαιδευτικούς», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη εποικοδομητική. Υπογράμμισε ότι φανερώνει το ενδιαφέρον του αφενός για τα ζητήματα της Παιδείας και αφετέρου για τις θέσεις της Οργάνωσης.

Κλείνοντας, ο κ. Κωνσταντινόπουλος επισήμανε πως θα κρατήσουν ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας για την πραγματοποίηση επιπλέον συναντήσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ