Μήνυμα για αγώνα ώστε η Κύπρος να γίνει ξανά τόπος ειρήνης και ασφάλειας έστειλε ο Χριστοδουλίδης

Το μήνυμα συνέχισης του αγώνα ώστε η Κύπρος να γίνει ξανά στην ολότητα της τόπος ειρήνης και ασφάλειας έστειλε από την Καλλέπεια της Επαρχίας Πάφου ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.  

Ο κ. Χριστοδουλίδης μιλώντας στο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο του πεσόντα κατά το προδοτικό πραξικόπημα του 1974 αστυφύλακα Ανδρέα Μιχαηλίδη είπε πως δεν μπορούμε να αλλάξουμε την γεωγραφία, ούτε και τους γείτονες μας, ούτε φυσικά την ισχύ ή την πολιτική φιλοσοφία των συνομιλητών μας.

Μπορούμε όμως και οφείλουμε να συνεχίσουμε να προσπαθούμε με ό,τι εργαλεία έχουμε στην διάθεση μας και αξιοποιώντας ιδιαίτερα την ιδιότητα μας ως κράτος μέλος της ΕΕ για να αλλάξουμε την ιστορία με μοναδικό όραμα η Κύπρος να γίνει ξανά στην ολότητα της τόπος, ειρήνης, ευημερίας, σταθερότητας και ασφάλειας, πρόσθεσε.

Αυτό, είπε, είναι το μεγάλο όραμα που πρέπει να ενώνει όλους «ένα τόσο σπουδαίο και σημαντικό όραμα υψίστης σημασίας για την πατρίδα και τους ανθρώπους της».

Είμαστε είπε, «πολύ λίγοι για να σπαταλούμε πνευματικές και ηθικές δυνάμεις και αχρείαστες αντιπαραθέσεις οι οποίες θα αποδυναμώνουν το κοινωνικό ιστό και οδηγούν σε φανατισμό και ακρότητες». 

Ειδικότητα, συμπλήρωσε, στην παρούσα συγκυρία της προεκλογικής εκστρατείας απαιτείται ιδιαίτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα απ’  όλους μακριά και πέρα από επικοινωνιακά τεχνάσματα για χάρη εξυπηρέτησης προεκλογικών σκοπιμοτήτων.  

Εκείνο, είπε, που απαιτείται τούτη την ώρα είναι η επίτευξη συνθηκών σύνεσης,  μετριοπάθειας, συνεργασίας και ομοψυχίας με αμοιβαίο σεβασμό, ώστε να καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις  των καιρών και να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο που δεν μπορεί να είναι άλλος από την απελευθέρωση της πατρίδας μας . 

Οι στείρες και άνευ αντικειμένου αντιπαραθέσεις, «η δημόσια μεταξύ μας καθημερινή διαπραγμάτευση, ο απαξιωτικός και ο μηδενιστικός λόγος προς εξυπηρέτηση άλλων σκοπιμοτήτων δεν μπορεί να χαρακτηρίζει την δημόσια ζωή του τόπου ειδικότερα όταν μιλάμε για το Κυπριακό» είπε.

Επεσήμανε επίσης πως ο κυπριακός λαός, 48 χρόνια μετά, δεν ξεχνά, λέγοντας πως «δεν παραιτούμαστε, δεν συμβιβαζόμαστε με την κατοχή ούτε και αποδεχόμαστε τα τετελεσμένα.Δηλώνουμε απερίφραστα και παρά τις συνεχείς σημερινές και απαράδεκτες προκλήσεις της Τουρκίας ότι παραμένουμε προσηλωμένοι στην προσπάθεια για εξεύρεση λύσης , προσθέτοντας πως για εμάς δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή»

Εξάλλου στον επιμνημόσυνο λόγο του για τον αστυφύλακα Ανδρέα Μιχαηλίδη ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως «βρισκόμαστε όλοι εδώ και συναίσθηση του εθνικού χρέους για να αποδώσουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής σε ένα ήρωα την αντίστασης που προσέφερε την ίδια την ζωή του ως θυσία στο βωμό της Δημοκρατίας  και της νομιμότητας».  

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ