Πήγε περιοδεία στη Σολέα ο Αβέρωφ Νεοφύτου-Επισκέφτηκε σειρά αναπτυξιακών έργων

Στην περιοχή της Σολέας βρέθηκε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου, συνοδευόμενος από συνεργάτες και στελέχη της παράταξης, κοινοτάρχες της περιοχής και τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, Κώστα Χαμπιαούρη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο κ. Νεοφύτου είχε την ευκαιρία τόσο στην Ευρύχου όσο και σε άλλες κοινότητες, να επισκεφθεί σειρά αναπτυξιακών έργων και έργων υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Εκ μέρους του Δημοκρατικού Συναγερμού η Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Συντονίστρια των Ομάδων Παραγωγής Πολιτικής, Ξένια Κωνσταντίνου δήλωσε ότι είδαν στην κοινότητα της Ευρύχου τα έργα υποδομής που προγραμματίζονται, τον τρόπο που λειτουργεί το κέντρο υγείας "και άλλα έργα τα οποία δημιουργούν ίσες ευκαιρίες για όλους τους κατοίκους των ορεινών περιοχών, πράγμα το οποίο αποτελεί έναν πάγιο στόχο και της κυβέρνησης μας και της παράταξης μας".

Η κ. Κωνσταντίνου ευχαρίστησε τον Κώστα Χαμπιαούρη "του οποίου οι πρωτοβουλίες φέρουν τη σφραγίδα σε πάρα πολλά από τα έργα που έχουν ξεκινήσει καθώς βεβαίως και να υπογραμμίσω το γεγονός ότι το ταμείο ανάκαμψης ήρθε να υποστηρίξει έργα τα οποία ήταν αίτημα δεκαετιών των κοινοτήτων τα οποία βλέπουμε σήμερα να υλοποιούνται με ιδιαίτερη ικανοποίηση".

Επιπλέον, η κ. Κωνσταντίνου διαβεβαίωσε, εκ μέρους του Δημοκρατικού Συναγερμού, ότι τα έργα θα συνεχιστούν, ότι θα υλοποιηθούν με ταχύτητα καθώς επίσης και ότι βρίσκονται δίπλα σε κάθε καινούργιο δίκαιο και λογικό αίτημα των κατοίκων και ιδιαίτερα της νέας γενιάς των κοινοτήτων, "η οποία θεωρούμε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να της δοθούν τα κίνητρα και τα εργαλεία για να μείνει στην κοινότητα".

Ο  κ. Χαμπιαούρης δήλωσε ότι έγινε ενημέρωση για τα έργα τα οποία υλοποιούνται στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής στην ευρύτερη περιοχή και για  έργα που θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται άμεσα.

Είπε ότι επισκέφθηκαν τον χώρο δημιουργίας βιοτεχνικής περιοχής και ελικοδρομίου στη Λινού και τον πυροσβεστικό σταθμό ο οποίος από αγροτικός μετατράπηκε στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής σε περιφερειακό. "Λειτουργεί με πλήρες προσωπικό, σε 24ωρη βάση ολόχρονα", σημείωσε. Επιπλέον, επισκέφθηκαν το ιατρικό κέντρο της περιοχής το οποίο σιγά σιγά ενισχύεται και εξοπλίζεται, όπως είπε.

Επίσκεψη έγινε επίσης στο κέντρο πληροφόρησης του Οργανισμού Νεολαίας, το οποίο θα λειτουργήσει στην περιοχή σε συνεργασία με την κοινότητα της Ευρύχου, στον σταθμό ασθενοφόρων, στο χώρο ανέγερσης του πρώτου εκπαιδευτικού κέντρου για τα ΜΜΕ το οποίο θα επισκέπτονται μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου.

Με τη σειρά του, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού για τη διαχρονική στήριξη στο έργο του Επιτρόπου "και στις δράσεις που υλοποιούμε στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής γιατί έχει δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον του, την αγάπη και τη στήριξή του στους κατοίκους των ορεινών κοινοτήτων".

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ