Συναντήθηκε με Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο και Ένωση Ηθοποιών ο Χριστοδουλίδης

Συνάντηση με το συμβούλιο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου είχε σήμερα ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Τον κ. Χριστοδουλίδη συνόδευσαν τα μέλη του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, Αντώνης Παπαλλής, Ηρακλής Αγαθοκλέους, Μαρίνα Χατζημανώλη, Ανδρέας Χρίστου, Αυγούστα Φακοντή και η δημοσιογράφος Μαριλένα Ευαγγέλου. 

Από πλευράς του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου παρόντες ήταν οι Δρ. Χρίστος Κληρίδης, Γεωργία Κωνσταντίνου Παναγιώτου, Νικόλας Τσαρδελλής, Σταύρος Μαυρομάτης και Κούλια Καραλοϊζου Βάκη.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η δικαστική μεταρρύθμιση, καθώς και εισηγήσεις και προτάσεις με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της Δικαιοσύνης και την επιτάχυνση της απονομής της. Πρόκειται για θέματα τα οποία απασχολούν έντονα τους πολίτες, όπως προκύπτει μέσα από το διάλογο που διεξάγει ο κ. Χριστοδουλίδης με την κοινωνία.

Σε σχέση με την υλοποίηση της δικαστικής μεταρρύθμισης, αλλά και άλλων μεταρρυθμίσεων ή αποφάσεων που λαμβάνονται, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι στο πρόγραμμά του υπάρχει πρόταση για σύσταση μηχανισμού στο Προεδρικό, ο οποίος θα παρακολουθεί την εφαρμογή όλων των αποφάσεων.

Συζητήθηκε επίσης ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος στην επίσπευση των υποθέσεων που αφορούν ζητήματα ασύλου. Η ενίσχυση των προσπαθειών για γρήγορη εξέταση των αιτήσεων ασύλου, αποτελεί σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, ένα από τους καθοριστικούς παράγοντες για αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Επιπλέον, εισήγηση του κ. Χριστοδουλίδη σε σχέση με το θέμα, την οποία μετέφερε και στα μέλη του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, είναι η δημιουργία υφυπουργείου Μετανάστευσης.

Από τα βασικά προβλήματα τα οποία έθεσαν τα μέλη του Συμβουλίου του Συλλόγου είναι η βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών στη δημόσια υπηρεσία. Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως μία από τις προτεραιότητές του είναι η ολοκλήρωση του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Ο κ. Χριστοδουλίδης συναντήθηκε επίσης και με την Ένωση Ηθοποιών και πιο συγκεκριμένα τον πρόεδρο της Ένωσης Ανδρέα Τσέλεπο και τα μέλη, Άννα Γιαγκιώζη και Μαρίνα Μανδρή.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον κλάδο, αλλά και τον πολιτισμό γενικότερα, όπως είναι η ανάγκη κατοχύρωσης του επαγγέλματος του ηθοποιού και του καθεστώτος του καλλιτέχνη, έτσι ώστε προστατευθούν τα δικαιώματα των ηθοποιών και καλλιτεχνών. Συζητήθηκαν περαιτέρω θέματα που άπτονται της ανάπτυξης του πολιτισμού στη χώρα μας, της ανάγκης επαφής των παιδιών και των νέων μας με τον Πολιτισμό και θέματα πολιτιστικής διπλωματίας, η οποία μπορεί να συμβάλει, τόσο στην προβολή της χώρας μας και του πολιτισμού της στο εξωτερικό, όσο και στην μεγαλύτερη συμμετοχή καλλιτεχνών μας στο διεθνές πολιτιστικό γίγνεσθαι.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα που άπτονται της τήρησης των συλλογικών συμβάσεων, της προώθησης των καλλιτεχνικών επαγγελμάτων, αλλά και του πολιτισμού ευρύτερα στην εκπαίδευση από την προσχολική ηλικία, της πολιτιστικής αποκέντρωσης, της καλλιτεχνικής ανάπτυξης και της δημιουργίας πολιτιστικής κουλτούρας, καθώς και πρωτοβουλίες για να καταστεί το θέατρο μέρος της ζωής όλων των πολιτών.  

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ