Καταγγέλλουν μαγειρέματα Σιζόπουλου, ζητούν να ανοίξει η υπόθεση του Ιρακινού

«Δεν μας δεσμεύουν οι αποφάσεις που έλαβε το Συνέδριο της ΕΔΕΚ», ξεκαθαρίζουν οι διαφωνούντες του κόμματος, οι οποίοι καλούν τους ΕΔΕΚίτες πως είναι ελεύθεροι να επιλέξουν ότι οι ίδιοι νομίζουν πως είναι το καλύτερο για τις Προεδρικές Εκλογές. Την ίδια ώρα αφήνουν αιχμές για τους χειρισμούς της υπόθεσης με τον Ιρακινό Επενδυτή, στον οποίο πωλήθηκε εταιρεία συμφερόντων του κ. Σιζόπουλου, από την Αστυνομία και τη Γενική Εισαγγελία. Μάλιστα καλούν την Νομική Υπηρεσία όπως ξανανοίξει την υπόθεση. 

Σε ανακοίνωση της η Πρωτοβουλία για ένα Δημοκρατικό Συνέδριο στην ΕΔΕΚ, σημειώνει πως ως, «γνωστός αρχιμάγειρας της παραπλάνησης ο Μ. Σιζόπουλος, μαγείρεψε και την χτεσινή σύναξη του Συνεδριακού σερβίροντας την ως "συνέδριο αντιπροσώπων", για να βγει από τα αδιέξοδα του και να νομιμοποιήσει τις επιλογές του για τις προεδρικές εκλογές», αναφέρει η Πρωτοβουλία.

Και προσθέτει: «Δεν μας αφορούν ούτε τα "συνέδρια" του ούτε οι επιλογές του μας δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο. Οι ΕΔΕΚίτες που έχουν συστρατευτεί γύρω από την "Πρωτοβουλία για ένα δημοκρατικό συνέδριο", για τη σωτηρία της βαριά λαβωμένης από το Μ. Σιζόπουλο ΕΔΕΚ, δεν έχουμε συντεταγμένα όργανα στα οποία να είμαστε υποχρεωμένοι να υπακούμε. Ως εκ τούτου δηλώνοντας ότι οι επιλογές Σιζόπουλου δεν μας δεσμεύουν, δηλώνουμε ταυτόχρονα ότι ο κάθε ΕΔΕΚίτης που έχει συστρατευτεί μαζί μας είναι ελεύθερος να επιλέξει ό,τι ο ίδιος νομίζει καλύτερο για τις προεδρικές. Να ψηφίσει όποιον ο ίδιος νομίζει ότι θα υπηρετήσει καλύτερα τις σταθερές αρχές και τις αξίες που με συνέπεια έχει υπηρετήσει ιστορικά το κόμμα μας».   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το ευχαριστώ του Χριστοδουλίδη στην ΕΔΕΚ-«Η στήριξη της ενισχύει την προσπάθεια»

Η υπόθεση του Ιρακινού

Σε σχέση με την υπόθεση του Ιρακινού, η Πρωτοβουλία σημειώνει πως, «πέρα από αυτά όμως υπάρχουν και τα ανοικτά ζητήματα που αφορούν τον κύριο Σιζόπουλο και τις παράξενες επιχειρηματικές δραστηριότητες του. Τόσο η Εισαγγελία όσο και η Αστυνομία έχουν την ευθύνη να τα διερευνήσουν σε βάθος με βάση τα όσα έχουν αποκαλυφθεί. Τα ερωτήματα που έχουν προκύψει για τα διπλά αγοραπωλητήρια έγγραφα καθώς και για την οικονομική και την ευρύτερη υπόσταση του μυστήριου Ιρακινού αγοραστή των οικοπέδων ο οποίος εξασφάλισε κυπριακά διαβατήρια, είναι τεράστια. Μήπως τόσο στην Εισαγγελία όσο και στην Αστυνομία κάποιοι προσπάθησαν να παρακάμψουν όλα τα ερωτήματα και να ραφοποιήσουν την υπόθεση; Γιατί;», διερωτάται η Πρωτοβουλία. 

«Ο φάκελος πρέπει άμεσα να κατέβει από το ράφι, όπου πονηρά τοποθετήθηκε και να ξανανοίξει. Σχεδόν όλα τα κόμματα και οι υποψήφιοι, όπως και όλα τα μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης γιατί συγκαλύπτουν με την ανοχή και την σιωπή τους; Κατά τα άλλα όλοι ανεξαίρετα καταγγέλλουν την διαφθορά και την διαπλοκή ως τα μεγαλύτερα προβλήματα αυτού του τόπου», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέα στοιχεία για διαβατήριο σε Ιρακινό-Κατοικία φάντασμα και… επιπλοκή ερευνών

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ