Θεωρεί εφικτό να φέρουμε με το μέρος μας την πλειοψηφία των Τ/κ ο Μαυρογιάννης

Αν δεν καταφέρουμε να κινητοποιηθούμε σύντομα στο Κυπριακό και να δημιουργήσουμε τις οργανικές συνθήκες για ειρήνη, θα χαθούν οι προοπτικές της λύσης, γιατί παίζουμε στο τέλος της παράτασης, ανέφερε το βράδυ της Τετάρτης ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο οποίος θεωρεί εφικτό να φέρουμε με το μέρος μας την πλειοψηφία των Τ/κ.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο οποίος ήταν ο κύριος ομιλητής εκδήλωσης «Μνήμης και Τιμής» της Αντίστασης στο πραξικόπημα, την οποία διοργάνωσε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών στη Λεμεσό, είπε πως «πρέπει να εργαστούμε σκληρά και μεθοδικά, ώστε να επιτύχουμε αναστροφή της πορείας και να την επανατοποθετήσουμε στις ράγες της λύσης, στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα, που είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να μας οδηγήσει σε μια σωστή και δίκαιη λύση».  

Ταυτόχρονα, συνέχισε, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι «η επιμονή μας είναι περισσότερο παρά ποτέ, απόλυτα αναγκαία», πως θα πρέπει να έχουμε απόλυτη επιμονή στη συμφωνημένη βάση λύσης αλλά και ν’ ανακτήσουμε άμεσα την χαμένη μας αξιοπιστία, ώστε να οδηγηθούμε σε μια ουσιαστική διαπραγμάτευση.

Λέγοντας ότι ο χρόνος κυλά εναντίον μας, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης δήλωσε πως «η πραγματικότητα είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια συνεχή πολιτική ενσωμάτωση των Τ/κ στην Τουρκία και χωρίς να υπάρχει καμία δυνατότητα από μέρους τους να αντιδράσουν». Ωστόσο, πρόσθεσε, αυτό δεν είναι μοιραίο, καθώς «αν θέλουμε να αντισταθούμε σε αυτό το πράγμα, πρέπει να καταφέρουμε να έχουμε μαζί μας και την πλειοψηφία των Τ/κ και αυτό είναι εφικτό, ακόμα και σήμερα».

Είπε, ακόμη, ότι οι προοπτικές για λύση θα χαθούν ουσιαστικά, αν δεν καταφέρουμε να δημιουργήσουμε «εκείνες τις οργανικές συνθήκες της ειρήνης που να μας επιτρέψουν να μπούμε σε μια διαδικασία η οποία θα δώσει συγκεκριμένα αποτελέσματα».

«Δυστυχώς, παίζουμε στο τέλος της παράτασης και χρειάζεται όλοι μας να κινητοποιηθούμε για τους εαυτούς μας, για τα παιδιά αλλά και για να δώσουμε μια πραγματική λύτρωση για όσους αντιστάθηκαν, για όσους έδωσαν τη ζωή τους για τον τόπο μας και για το  σύνολο του λαού μας, που η λύτρωση του θα έρθει μόνο με τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας μας», συμπλήρωσε.

Στην ομιλία του, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης ανέφερε επίσης ότι «η προσπάθεια ορισμένων κύκλων σήμερα να εξαγνίσουν την ΕΟΚΑ Β’, είναι μια προσπάθεια που είναι πέρα για πέρα υβριστική, γιατί καμία δικαιολογία, καμία πρόφαση δεν αντέχει να αναμετρηθεί με το γεγονός ότι τότε είχε οργανωθεί ένα παρακράτος, που με όπλα επιχείρησε να στραφεί ενάντια στη δημοκρατία και στη νομιμότητα».

Διερωτήθηκε, δε, γιατί είναι δύσκολο να ικανοποιηθούν αιτήματα όπως η δημιουργία μουσείου αντίστασης, η παραχώρηση του οικήματος του πρώην αστυνομικού σταθμού Αγίου Νικολάου στο Σύνδεσμο Αντιστασιακών και η ονοματοδοσία οδών και άλλων δημόσιων χώρων σε αντιστασιακούς που θυσιάστηκαν για την πατρίδα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών, τίμησε την αδελφή του Εθνάρχη Μακαρίου, Ελενίτσα Ευαγγέλου, για την προσφορά της στους αγώνες για τη Δημοκρατία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τις γνωστές, αδιάλλακτες θέσεις του θα εκφράσει ο Τατάρ στον Αντόνιο Γκουτέρες
Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά