Με Νίκο Χριστοδουλίδη στις Προεδρικές η ΕΔΕΚ-Πέρασε με 91% από το Συνέδριο

Την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη αποφάσισε το βράδυ της Τετάρτης το Έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο Αντιπροσώπων της ΕΔΕΚ, μετά την ομόφωνη εισήγηση του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος.

Η απόφαση λήφθηκε με ποσοστό 91,08%, που αντιστοιχεί σε 480 ψήφους, έναντι 35 που διαφώνησαν. Υπήρξαν επίσης έντεκα λευκά ψηφοδέλτια και ένα άκυρο. Στην ψηφοφορία προσήλθαν 527 άτομα.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ομόφωνα εισηγείται στήριξη Χριστοδουλίδη το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ

«Ενωμένοι συνεχίζουμε και προχωρούμε στους στόχους που έχουμε καθορίσει. Ο βασικός στόχος είναι η στήριξη του Νίκου Χριστοδουλίδη με προοπτική επιτυχίας και κυρίως η ΕΔΕΚ θα δώσει όλες της τις δυνάμεις και στην προεκλογική εκστρατεία», δήλωσε, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο πρόεδρος του κόμματος, Μαρίνος Σιζόπουλος. Πρόσθεσε ότι «ο στόχος είναι και η συμμετοχή στη διαμόρφωση της κυβερνητικής πολιτικής για τα επόμενα πέντε χρόνια».

Σημειώνεται ότι η ΕΔΕΚ είναι το δεύτερο κόμμα του Κέντρου που ενώνει τις δυνάμεις του με τον υποψήφιο, καθώς είχε προηγηθεί η απόφαση του ΔΗΚΟ. 

Η εισήγηση του Πολιτικού Γραφείου είχε βασιστεί στην προσεκτική και σε βάθος αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των επαφών του κινήματος με κόμματα της αντιπολίτευσης και υποψηφίους και στις απόψεις που διατυπώθηκαν κατά τις Επαρχιακές Συνδιασκέψεις. 

Στην ομιλία του που προηγήθηκε, ο Μαρίνος Σιζόπουλος, δήλωσε πως σήμερα ολοκληρώνεται η διαδικασία για τον καθορισμό της θέσης του Κόμματος για τις προσεχείς Προεδρικές εκλογές. «Μια διαδικασία πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της πατρίδας μας. Απόλυτα δημοκρατική, διαφανής, όπου δόθηκε η δυνατότητα στα μέλη να διαμορφώσουν, χωρίς επηρεασμό και παρεμβάσεις, την άποψή τους, να εκλέξουν τους συνέδρους του σημερινού Συνεδρίου και να καθορίσουν με την ψήφο τους την τελική θέση της ΕΔΕΚ. Μια διαδικασία που έτυχε ευνοϊκών σχολίων από τρίτους, ανεξάρτητους παρατηρητές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κλειδώνει Χριστοδουλίδη η ΕΔΕΚ-Εύκολη απόφαση, δύσκολη εφαρμογή

  

 

 

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ