Ενοχλημένος με τις αναφορές Αβέρωφ για τις δημοσκοπήσεις ο ΣΕΔΕΑΚ-Η απάντησή του

Απάντηση στις αναφορές του προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιου προέδρου της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, για τις δημοσκοπήσεις, εξέδωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ΣΕΔΕΑΚ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων και Έρευνας Αγοράς Κύπρου) με λύπη και έκπληξη έχει ακούσει αρνητικές αναφορές κατά των δημοσκοπήσεων.

«Αναφέρουμε ότι η δημοσκόπηση είναι ένας δημοκρατικός, επιστημονικός και διεθνώς αναγνωρισμένος θεσμός, που διαχρονικά χρησιμοποιείται για την καταγραφή της κοινής γνώμης σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο».

Στην ανακοίνωση, ο ΣΕΔΕΑΚ θέλησε να υπενθυμίσει πως για κάθε δημοσκόπηση που δημοσιοποιείται, με βάση τις κατευθυντήριες οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ερευνών (ESOMAR), οφείλεται να γνωστοποιείται η ταυτότητα της έρευνας η οποία πρέπει να συμπεριλαμβάνει:

· Εταιρεία που διεξήγαγε την έρευνα.

· Πληθυσμός που καλύφθηκε.

· Μέγεθος δείγματος.

· Ημερομηνίες συλλογής στοιχείων.

· Μέθοδο συλλογής στοιχείων (τυχαία δειγματοληψία, ποσοστώσεις).

· Τρόπο συλλογής στοιχείων (προσωπική, τηλεφωνική).

· Κατά πόσο τα αποτελέσματα σταθμίστηκαν

Μέλη του ΣΕΔΕΑΚ είναι οι επιχειρήσεις:

Conread Research, CYMAR Market Research, CMRC Cypronetwork, Insights Market Research (IMR), Nielsen Audience Measurement (Cyprus), Noverna, P.T.P. Pulse Market Research, RAI Consultants και Retail Zoom.

Οι αναφορές Αβέρωφ

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, την περασμένη Παρασκευή, σε επίσκεψή του σε ναυτιλιακή εταιρεία στη Λεμεσό, κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, ανέφερε πως οι δημοσκόποι ας συνεχίσουν τη δουλειά τους και «η τενέκκα, όχι πολλές φορές, πάντα για τον ΔΗΣΥ διέψευδε τις δημοσκοπήσεις», είπε.

Εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι αυτό θα συμβεί και στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ υπέδειξε πως και στις περασμένες βουλευτικές εκλογές «όλοι οι δημοσκόποι, όλες οι δημοσκοπήσεις έδειχναν, πέντε μέρες πριν από τις εκλογές, τον ΔΗΣΥ από 19 έως 20% χωρίς αναγωγή και δεύτερο κόμμα». «Η τενέκκα, διέψευσε και τις δημοσκοπήσεις, ακόμα και τα exit polls», πρόσθεσε και υπενθύμισε ότι ο ΔΗΣΥ είναι το κόμμα του Γλαύκου Κληρίδη και «μάθαμε να δουλεύουμε καλά για την τενέκκα». 

 

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ