Οριστικοποιείται το επόμενο διάστημα η φόρμουλα συνεργασίας με το ΔΗΚΟ

Συνεχίζει τις επαφές του σε τοπικό επίπεδο ο Νίκος Χριστοδουλίδης, σε μία προσπάθεια να ενισχύσει περισσότερο την προσωπική επικοινωνία με τους ψηφοφόρους, στην οποία ρίχνει το βάρος μέχρι και το φθινόπωρο, όταν η υποψηφιότητά του θα περάσει στο στάδιο της παρουσίασης προγράμματος, η κατάρτιση του οποίου, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται πλέον σε προχωρημένο στάδιο. Στις συγκεντρώσεις με τους τοπικούς πυρήνες, καθώς και σε μικρότερες, ο υποψήφιος έχει την ευκαιρία να προβαίνει σε συζήτηση των θεμάτων που απασχολούν τους πολίτες κι όχι μονομερή παρουσίαση θέσεων, μια διαδικασία που φαίνεται μέχρι στιγμής να αποδίδει.

Αυτό προκύπτει και από τις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις, οι οποίες φέρνουν χαμόγελα στα πρόσωπα των στενών συνεργατών του, καθώς δείχνουν πως διατηρεί όχι απλώς τη δυναμική του αλλά και ικανοποιητική διαφορά από τους άλλους δύο βασικούς υποψηφίους. Πηγές από το περιβάλλον του επισημαίνουν, μάλιστα, πως άρχισε να ανατρέπεται και η παράσταση νίκης, το μοναδικό σημείο που δεν κέρδιζε στις προηγούμενες δημοσκοπήσεις, κάτι που ερμηνεύεται ως ένδειξη πως πλέον περνά στη συνείδηση των ψηφοφόρων ως νικητής των Προεδρικών Εκλογών. Επισημαίνουν, παράλληλα, ότι αυτό συνέβη ενώ δέχεται πολεμική από διάφορες κατευθύνσεις, η οποία όχι απλώς δεν πετυχαίνει την αποδόμησή του, αλλά τον βάζει στην καλοκαιρινή, μη έντονα πολιτική περίοδο με ένα καλό προβάδισμα.  

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται η παράλληλη δουλειά από το πολιτικό γραφείο και το επιτελείο, σε όλα τα επίπεδα, ενώ το βλέμμα είναι στραμμένο και προς τα κόμματα του Κέντρου που δεν έχουν λάβει ακόμη τις αποφάσεις τους, με δεδομένο ότι πραγματοποιήσαν καλές συναντήσεις με τον Νίκο Χριστοδουλίδη και στις δημοσκοπήσεις φαίνεται η προτίμηση προς τον υποψήφιο από τη βάση τους. Κάτι τέτοιο, άλλωστε, συνέβη και με το ΔΗΚΟ, που η βάση φαίνεται να προηγήθηκε της ηγεσίας στις αποφάσεις της.

Το προγραμματικό προχωρά πολύ καλά, ενώ η προσθήκη και του ΔΗΚΟ στην εξίσωση αναμένεται να φέρει κάποιες αλλαγές στο οργανωτικό και το επικοινωνιακό κομμάτι, καθώς θα πρέπει να οριστούν τα πρόσωπα μεσολαβητές, που θα συντονίζουν το κόμμα με το επιτελείο. Πηγές αναφέρουν πως δεν έχει ακόμη αποφασιστεί η ακριβής φόρμουλα ενσωμάτωσης του ΔΗΚΟ στην προεκλογική εκστρατεία, αλλά οι δύο πλευρές δεν είναι πολύ μακριά, αφού γίνεται κατανοητή η ανάγκη του υποψηφίου να λειτουργεί με ανεξαρτησία από το κόμμα που τον υποστηρίζει και η ανάγκη του ΔΗΚΟ να έχει ουσιαστικό ρόλο στην προσπάθεια αλλά με ελευθερία κινήσεων. Ως εκ τούτου, φαίνεται πως οι δύο πλευρές οδεύουν σε μία φόρμουλα παράλληλης εργασίας με κοινό στόχο και υψηλό συντονισμό.

Σε ό,τι αφορά τα προερχόμενα από το κόμμα του Κέντρου πρόσωπα που θα βγαίνουν μπροστά, επιθυμία του κ. Χριστοδουλίδη είναι να διαθέτουν ένα μη συγκρουσιακό και σύγχρονο προφίλ, που να ταιριάζει με τον χαρακτήρα της υποψηφιότητάς του. Την ίδια στιγμή, επειδή στόχος είναι η συνεργασία και όχι η συνταύτιση, δεν επιθυμεί να εκπροσωπείται από πολύ προβεβλημένα στελέχη πρώτης γραμμής. Ωστόσο η πλευρά του υποψηφίου δεν απορρίπτει ούτε βουλευτές, ούτε μέλη της ηγεσίας, φτάνει να πληρούν τα υπόλοιπα κριτήρια και χαρακτηριστικά που έχουν τεθεί και να μην φαίνονται παράταιρα στο ευρύτερο πλαίσιο της υποψηφιότητας.

Η μορφή της συνεργασίας αναμένεται να οριστικοποιηθεί εντός Ιουλίου, στις συζητήσεις που θα έχουν οι δύο πλευρές, ενώ τόσο η πλευρά του Νίκου Χριστοδουλίδη όσο και η πλευρά του Νικόλα Παπαδόπουλου έχουν συζητήσει με τους συνεργάτες τους τις βασικές ιδέες για το πώς μπορεί να γίνει αυτό.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ