Κυριακή 25 Σεπ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Τα 950 ευρώ προτείνει ως ελάχιστο μισθό ο Κωνσταντίνος Χριστοφίδης

  06/07/2022 20:18
Τα 950 ευρώ προτείνει ως ελάχιστο μισθό ο Κωνσταντίνος Χριστοφίδης

Τα 950 ευρώ προτείνει ως ελάχιστο μισθό ο Κωνσταντίνος Χριστοφίδης

  06/07/2022 20:18

Τον καθορισμό των 950 ευρώ ως καθολικού ελάχιστου μισθού προτείνει ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, σύμφωνα με ανακοίνωσή του την Τετάρτη.

Το ύψος του ελάχιστου μισθού πρέπει να καθοριστεί με βάση τη σχετική κοινοτική οδηγία, η οποία κάνει αναφορά στο 50-60% του ενδιάμεσου μισθού. Ο ενδιάμεσος μισθός πρέπει να καθοριστεί με αντικειμενική επιστημονική μελέτη. Η μελέτη από τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας πιθανότατα να ικανοποιεί αυστηρά επιστημονικά κριτήρια. Η Κυβέρνηση δεν έχει δημοσιοποιήσει τη μελέτη γεγονός που είναι αντίθετο με τις αρχές ενός σύγχρονου κράτους. Επιβάλλεται να δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα, ώστε το ενδιαφερόμενο κοινό να μπορεί να διαμορφώσει υπεύθυνα άποψη, σημειώνει σε ανακοίνωσή του.  

Λαμβάνοντας υπόψη τις μέχρι σήμερα διαβουλεύσεις, ο Κωνσταντίνος Χριστοφίδης προτείνει να καθοριστεί ο ελάχιστος μισθός στα 950 ευρώ με λίγες εξαιρέσεις, όπως έχουν προταθεί από την αείμνηστη Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου. Δηλαδή για οικιακές βοηθούς, εργάτες στον τομέα της γεωργίας και ναυτικούς.

Δεδομένων των επιπτώσεων από τη ραγδαία αύξηση των αγαθών στο διαθέσιμο εισόδημα, η θέσπιση ενός κατώτατου μισθού στο προτεινόμενο ύψος των 950 ευρώ αποτελεί ένα στοχευμένο κοινωνικό μέτρο ανακούφισης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, καταλήγει η ανακοίνωση. 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας