Η στάση των επιτελείων απέναντι στην πρόταση του ΡΙΚ για debates-Τι αποφάσισαν

Προβληματισμό φαίνεται να προκαλεί στα επιτελεία των υποψηφίων η πρόταση του ΡΙΚ για πραγματοποίηση πέντε debates κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου. Παρά το γεγονός πως για κάποιους υποψηφίους τα debates αποτελούσαν διακαή πόθο, φαίνεται πως η δομή που πρότεινε το κρατικό κανάλι δεν ικανοποίησε όλες τις πλευρές και έτσι θα ζητηθούν διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της απογευματινής σύσκεψης εκπροσώπων των επιτελείων, εκφράστηκαν ανησυχίες για το γεγονός πως η πρόταση του ΡΙΚ δεν έχει διακαναλική φύση, καθώς αυτό ανοίγει τον δρόμο για τον κάθε τηλεοπτικό σταθμό να πραγματοποιήσει τα δικά του debates. Προβληματισμός υπήρξε επίσης και για την ανισορροπία στην παρουσία των βασικών υποψηφίων έναντι των μικρότερων. Μία φόρμουλα που προτάθηκε είναι να χρησιμοποιηθούν οι δημοσκοπήσεις ή τα ποσοστά των κομμάτων που στηρίζουν τον κάθε υποψήφιο, ως δείκτης για τον αριθμό παρουσιών που θα έχει.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι ημερομηνίες των πρώτων πέντε debates-Τι προτείνει στους υποψηφίους το ΡΙΚ

Γι’ αυτό αποφασίστηκε όπως πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ, ώστε να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες. Μεταξύ άλλων, αυτή τη στιγμή δεν είναι ξεκάθαρο κατά πόσον το ΡΙΚ προτίθεται να ακολουθήσει το ίδιο μοντέλο και τους επόμενους μήνες μέχρι τις Προεδρικές Εκλογές ή αν η πρότασή του αφορά αποκλειστικά τον Σεπτέμβριο. Ταυτόχρονα, θα διευθετηθούν συναντήσεις και με τα ιδιωτικά κανάλια, ώστε να ξεκαθαρίσει και ο δικός τους σχεδιασμός. Ήδη το Σίγμα προσκάλεσε την Τρίτη όλα τα επιτελεία για σχετική συζήτηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κλίμα μεταξύ των επιτελείων ήταν καλό και, παρά τις όποιες διαφοροποιήσεις εκφράστηκαν, ήταν ξεκάθαρη η πρόθεση να βρεθούν λύσεις στο ζήτημα αυτό, καθώς η πραγματοποίηση των debates αποτελεί κοινό στόχο όλων. Στη συνάντηση εκπροσωπήθηκαν τα επιτελεία Νεοφύτου, Μαυρογιάννη, Χριστοδουλίδη, Χρίστου, Ηλιάδη, Χριστοφίδη, Κολοκασίδη και Δημητριάδη.

Υπενθυμίζεται ότι, σε επιστολή που διαβιβάστηκε στα επιτελεία, η διεύθυνση του ΡΙΚ σημειώνει πως, «με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τις θέσεις των υποψηφίων στις επικείμενες Προεδρικές Εκλογές, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ, αποφάσισε όπως προσκαλέσει τους υποψηφίους σε debate, ως ακολούθως:

1η Σεπτεμβρίου:

Αβέρωφ Νεοφύτου

Ανδρέας Μαυρογιάννης

Χρίστος Χρίστου

Μάριος Ηλιάδης

8 Σεπτεμβρίου

Ανδρέας Μαυρογιάννης

Νίκος Χριστοδουλίδης

Γιώργος Κολοκασίδης

Αχιλλέας Δημητριάδης

15 Σεπτεμβρίου

Αβέρωφ Νεοφύτου

Νίκος Χριστοδουλίδης

Κωνσταντίνος Χριστοφίδης

Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς

22 Σεπτεμβρίου

Αβέρωφ Νεοφύτου

Ανδρέας Μαυρογιάννης

Νίκος Χριστοδουλίδης

Χρίστος Χρίστου

29 Σεπτεμβρίου

Αβέρωφ Νεοφύτου

Ανδρέας Μαυρογιάννης

Νίκος Χριστοδουλίδης

Πάντως, σε ανακοίνωσή του, ο ΔΗΣΥ εξέφρασε ικανοποίηση για την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ. «Κάθε ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων και για συζήτηση θα πρέπει να αντικρίζεται με θετική προσέγγιση. Αυτή ήταν και η άποψη μας στη σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων των υποψηφίων που συζητήθηκε και η συγκεκριμένη πρόταση του ΡIK», ανέφερε.  

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μετά το καλοκαίρι τα debates των Προεδρικών-Καταθέτουν απόψεις τα επιτελεία

 

Δειτε Επισης

Απαντά για το επίδομα ενοικίου σε διπλωμάτη το ΥΠΕΞ-«Η Εισαγγελία γνωμάτευσε πως δεν στοιχειοθετείται ποινικό αδίκημα»
Ετοιμότητα Βουλής για στήριξη έργου ΚΣΣΕ εξέφρασαν Κύπριοι Βουλευτές στον Θεόδωρο Ρουσόπουλο
Πίεση προς την Τουρκία για το θέμα των αγνοουμένων ζήτησε ο Μαυρίδης
Επιμένει για ανταλλαγή περιουσιών ο Τατάρ-«Μια μέρα, θα αξιολογηθούν και θα ανταλλαχθούν»
Τα Συμπεράσματα της Επιτροπής Εσωτερικών για Μεταναστευτικό-«Επείγει η αποτελεσματική διαχείριση»
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Ερχιουρμάν: Οι αποφάσεις του ΣΑ για το Κυπριακό είναι ξεκάθαρες
«Έχουμε δει τα κενά και κάναμε διορθώσεις», απαντούν ΥΠΑΜ και ΕΦ για την έκθεση της Ελεγκτικής
Γ. Παπαναστασίου: Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις ΑΠΕ στην ΕΕ την τελευταία διετία
Επιλύουν το θέμα των πολλαπλών συντάξεων με μια απλή δήλωση αποποίησης τα κόμματα